Пироги з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт приготування пирогів з листкового дріжджового тіста за мотивами американського яблучного пирога, але в нашому варіанті він з консервованою вишнею. Вийде навіть смачніше, попробуте!
Перед вами дуже простий рецепт, як приготувати пироги з листкового дріжджового тіста. Використовуючи готове тісто, процес приготування пирога займає всього кілька хвилин. Потрібно тільки розкачати пласт розмороженого тесту, викласти на нього начинку і накрити другим пластом. Залишилося тільки запекти пиріг протягом півгодини - і дуже смачне ласощі до чаю для всієї родини готове.
- Тісто листкове бездріжджове - 400 грам
- Вишня консервована - 400 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто попередньо розморозити, оскільки замороженим його неможливо буде розкачати. Консервовану вишню відкиньте на друшляк, щоб прибрати сік. Цей сік не виливайте, з нього можна зварити смачний компот або зробити желе.
Для пирога нам знадобляться два аркуші готового листкового дріжджового тіста. Розкачайте один лист до розміру дека. Викладіть його на деко, змащений маслом, сформуйте бортики.
Викладіть вишню рівним шаром.
Присипте вишню цукром. Якщо ви використовуєте вишню, консервовану з цукром, то додатково підсолоджувати не потрібно.
Розкачайте другий лист тіста і накрийте ним пиріг. Гарненько закріпіть два листа тесту по краях.
Змастіть поверхню пирога збитим яйцем.
Запікайте пиріг в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. На готовому пирозі утворюється красива рум'яна кірочка.