Равлики з листкового тіста з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і ароматна випічка, яку можна подати гостям, приготувати на сніданок у вихідний день або дати дітям з собою в школу. Пропонуємо варіант, як приготувати равлики з листкового тіста з родзинками.
Для простоти приготування беремо готове листкове тісто, однак якщо є бажання і вільний час, то сміливо приготуйте його самостійно. Випічка виходить дуже смачною і цікавою, завдяки смачним крему і родзинок. За бажанням можна додати інші сухофрукти, горіхи, мак та інше.
- Листкове тісто - 500 грам
- Ізюм - 60 грам
- Молоко - 330 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Ваніль - За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Яйце - 1 штука
1. Готове листкове тісто размораживаем при кімнатній температурі, після чого розгортаємо його і залишаємо в сторону. Ізюм промиваємо і замочуємо на 15-20 хвилин в окропі.
2. Для приготування крему ставимо на вогонь сотейник з молоком, 20 грамами цукру, ваніллю. Доводимо до кипіння, після чого накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин, після відведеного часу відправляємо молоко назад на вогонь. В іншій мисці змішуємо яйце з цукром, що залишився, збиваємо до утворення білої піни, додаємо крохмаль і перемішуємо. Третю частину молочної суміші тонким струменем додаємо в яєчну суміш, перемішуємо і переливаємо назад в сотейник.
3. Рідина варимо на слабкому вогні, весь час помішувати вінчиком до утворення густого крему. Після цього переливаємо в миску, накриваємо плівкою і охолоджуємо.
4. Готове тісто змащуємо отриманим охолодженим кремом, потім насипаємо рівномірно родзинки.
5. Звертаємо тісто рулетом і розрізаємо кружальцями завтовшки близько двох сантиметрів, після цього трохи придавлюємо їх пальцями. Викладаємо равлики на пергамент і відправляємо в розігрітий до 170 духову шафу на 20 хвилин, до утворення золотистого кольору.