Равлики з листкового тіста з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Любителів слоек запрошую разом зі мною зробити один з найсмачніших і простих варіантів цієї випічки! але пам'ятайте, з'їдаються вони ще швидше, ніж готуються!
В начинку, крім шинки і сиру, можете додати дрібно нарізаний болгарський перець або яку-небудь зелень! Тісто можете використовувати як листкове дріжджове, так и бездрожжевое. А я розповім вам базовий рецепт, як приготувати равликів з листкового тіста з шинкою і сиром.
- Тісто листкове - 250 грам(1 пластина)
- Шинка - 150 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь потрібно розморозити (близько 30 хвилин при кімнатній температурі).
Пластину тесту розкачайте, щоб воно стало вдвічі більше.
На великій тертці натріть сир і шинку. Спочатку на тісто викладіть сир.
Потім шинку.
Поверніть в рулет по довгій стороні.
Наріжте порційно, приблизно по 1 см. Товщиною.
З 250 грам тесту у мене вийшло 20 слоек. Викладіть їх на деко з пекарської папером. Яйце збийте виделкою і за допомогою кулінарної кисті змастіть слойки.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові слойки остудіть і подавайте до столу! Приємного чаювання!