Рулет з маком з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати рулет з маком з листкового тіста? Так простіше простого! Розповім вам найпростіший рецепт приготування, який просто обожнюють мої діти. Готувати будемо з листкового дріжджового тіста.
Такий листковий рулет готується дуже просто, але не зовсім швидко. Справитися з таким завданням зможе навіть починаюча господиня. Мені допомагають готувати діти, а потім із задоволенням чекають результату і з'їдають перші шматочки ще гарячими. Та й всі рідні просто обожнюють такий десерт з чаєм. Рекомендую і вам спробувати.
- Мак - 250 грам
- Бездріжджове листкове тісто - 1 штука (пачка)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
1
Залийте мак окропом і дайте йому настоятися хвилин 20-30.
2
Злийте воду. Поставте каструльку з маком на вогонь і дайте випаруватися зайвій воді.
3
До маку додайте цукор, мед і молоко. Готуйте цю суміш на повільному вогні близько 40 хвилин.
4
Додайте вершкове масло і готуйте ще 5 хвилин.
5
Розгорніть готове листкове тісто і викладіть на нього начинку. Поверніть тісто в рулетик і змастіть верх збитим жовтком.
6
Помістіть рулет на змащений маслом деко і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
7
Готовність рулету можна перевірити, проткнув його зубочисткою. Якщо на ній не залишається тесту, то рулет готовий. Смачного!