Рецепт Рулет з маком з дріжджового тіста фото

Рулет з маком з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак , Дріжджі
Пісні страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 18 хв.

Солодка і смачна випічка для особливих випадків або на кожен день - це, звичайно ж, рулет з маком з дріжджового тіста в домашніх умовах. Готувати сподобається, навіть якщо ви не дружите з випічкою!


Опис приготування:

Цей рулет з маком з дріжджового тіста в домашніх умовах найкраще подавати з медом і молоком. Хоча чесно скажу: іноді такий"дитячий" рецепт я модернізую і додаю в макову начинку крім масла ще й кавовий лікер. Тоді рулет виходить цікавим і багатим, його краще подавати до чашечки кави з подружкою. Спробуйте, ця випічка дуже стоїть!

  • Мак - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам (половину - в тісто. Половину - в начинку)
  • Окріп - 100 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Молоко - 100 грам
  • Борошно - 3-4 склянок (скільки візьме)
  • Яйця - 2 штуки
  • Дріжджі - 9 грам(1 пакетик)
рулет з маком з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Спочатку треба дріжджі перемішати з цукром і залити теплою водою. Чекаємо, поки підуть бульбашки: опара готова. Тепер додаємо збиті окремо яйця, трохи розм'якшеного масла і молоко. Вводимо борошно. Перемішаємо. Нехай два години постоїть в теплому місці без протягів.
рулет з маком з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Коли тісто підніметься, обминали його, потім нехай ще раз нехай постоїть півгодини. Тим часом зробимо начинку: розтопити залишок масла і запарених мак, трохи їх потримаємо на сковороді, щоб мак став м'яким. Далі тісто розкачати в пласт, викладаємо макову начинку.
рулет з маком з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Загортаємо в два рулету, робимо поздовжні надрізи, як на фото.
рулет з маком з дріжджового тіста - фото крок 4
4. А тепер загортаємо кіскою і запікаємо в духовці півгодини або трохи довше, до румяности.
рулет з маком з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Готово! Подавайте з медом і молоком!

Схожі рецепти