Рулет з маком з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Солодка і смачна випічка для особливих випадків або на кожен день - це, звичайно ж, рулет з маком з дріжджового тіста в домашніх умовах. Готувати сподобається, навіть якщо ви не дружите з випічкою!
Цей рулет з маком з дріжджового тіста в домашніх умовах найкраще подавати з медом і молоком. Хоча чесно скажу: іноді такий "дитячий" рецепт я модернізую і додаю в макову начинку крім масла ще й кавовий лікер. Тоді рулет виходить цікавим і багатим, його краще подавати до чашечки кави з подружкою. Спробуйте, ця випічка дуже стоїть!
- Мак - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам (половину - в тісто. Половину - в начинку)
- Окріп - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Молоко - 100 грам
- Борошно - 3-4 склянок (скільки візьме)
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі - 9 грам(1 пакетик)
1. Спочатку треба дріжджі перемішати з цукром і залити теплою водою. Чекаємо, поки підуть бульбашки: опара готова. Тепер додаємо збиті окремо яйця, трохи розм'якшеного масла і молоко. Вводимо борошно. Перемішаємо. Нехай два години постоїть в теплому місці без протягів.
2. Коли тісто підніметься, обминали його, потім нехай ще раз нехай постоїть півгодини. Тим часом зробимо начинку: розтопити залишок масла і запарених мак, трохи їх потримаємо на сковороді, щоб мак став м'яким. Далі тісто розкачати в пласт, викладаємо макову начинку.
3. Загортаємо в два рулету, робимо поздовжні надрізи, як на фото.
4. А тепер загортаємо кіскою і запікаємо в духовці півгодини або трохи довше, до румяности.
5. Готово! Подавайте з медом і молоком!