Рецепт Пиріг з маком з дріжджового тіста фото

Пиріг з маком з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Домашня випічка з маком завжди користується успіхом. Давайте приготуємо пиріг із дріжджового тіста з начинкою з маку. Відмінне доповнення до чаю, кава, молоку або компоту.

Опис приготування:

Пиріг з маком з дріжджового тіста готується просто. Головне, щоб дріжджі були хорошої якості. Вони можуть бути як свіжі, так і сухі. Сухих потрібно брати в три рази менше. Пиріг виходить ароматним, пишним і надзвичайно смачним.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 20 грам (свіжі)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Мак - 70 грам
  • Вершкове масло - 90 грам(80 грам - в тісто, 10 грам - в начинку)
  • Куряче яйце - 1 штука
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 2
Дріжджі розкришити в миску.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 3
Влийте тепле молоко. Додайте цукор, сіль і ванільний цукор.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 4
80 грам вершкового масла розтопіть і додайте в тісто.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 5
Всипте просіяне борошно.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 6
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 7
Миску з тестом накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце до збільшення тесту в обсязі в два-три рази. На це буде потрібно 1-1, 5 годину.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 8
Після тісто дістаньте з миски, obomnite. Розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати в пласт і викладіть начинку з маку. Така начинка продається вже готова з цукром, але її можна приготувати самим. Мак залийте невеликою кількістю води і проваріть 7-10 хвилин. Після воду злийте, додайте цукор за смаком і розітріть ступкою або подрібніть в кавомолці.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 9
Поверніть пласт з маком в рулет. Наріжте його на трикутники.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 10
Меншу частину тіста також розкачайте в пласт. Змастіть м'яким вершковим маслом і посипте цукром.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 11
Поверніть рулетом і наріжте шматочками шириною 2 см.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 12
Трикутники з маком викладіть в сковороду з пекарської папером по колу. В середину кола помістіть шматочки тіста з маслом і цукром. Дайте пирогу расстояться в теплі 20-25 хвилин. Змастіть яйцем і відправте в духовку.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 13
Випікайте пиріг у духовці заздалегідь розігрітій до 175 градусів 45-50 хвилин.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 14
Пиріг з маком з дріжджового тіста готовий.
пиріг з маком з дріжджового тіста - фото крок 15
Пиріг круто, наріжте і подавайте до столу. Гарного вам чаювання!

Схожі рецепти