Рулет з маком з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Розсипчасте тісто з легким ванільним ароматом, смачна макова начинка… В цей рулет неможливо не закохатися! Він по-домашньому простий у приготуванні і неймовірно смачний. Готуємо просто і смачно!
Вам подобається випічка з маком? Мені дуже! Ділюся з вами рецептом приготування пісочного рулету з маковою начинкою, яким я користуюся вже багато-багато років. Смачне ароматне тісто, Проте смачна макова начинка, в яку можна додавати родзинки або подрібнені горіхи, цей рулет сподобається і вам. Готуємо!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Мак - 2/3 склянки
- Цукор - 1 Склянка(2 ложки в начинку, інше в тісто)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки(1 в тісто, 1 білок в начинку, жовток для змазування рулету)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Змішаємо борошно з розпушувачем, сіллю, ванільним і звичайним цукром.
2. Додамо холодне вершкове масло, перетираємо все в крихту.
3. Додамо яйце і сметану (замість сметани можна грецький йогурт).
4. І вимішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук. Якщо у вас липне, можна підсипати трошки борошна. Загортаємо тісто в плівку і відправимо на годину в холодильник.
5. А поки займемося начинкою. Перемелюємо мак в кавомолці, висипаємо в сотейник і додамо півсклянки води. Варимо до повного випаровування рідини на середньому вогні. Мак необхідно весь час помішувати!
6. Остиглий мак змішаємо з білком і цукром, коли тісто вже відлежатися 1 годину в холодильнику. Любіть дуже солодку начинку? Додайте ще ложку цукру.
7. Пергаментний, злегка присипати борошном, розгортає тісто в пласт товщиною 5-7 мм. Podrovnyaem кінець.
8. Розподіляємо начинку, не доходячи до краю пласта з боків приблизно 1.5 см, а з протилежного краю приблизно 5 см.
9. І за допомогою пергаменту загортаємо в рулет. Не потрібно згортати занадто туго! Zashtipиvaem кінець Руль.
10. Перекладаємо рулет на деко, змащуємо збитим жовтком і зверху посипаємо маком. Можна цукром або подрібненими горішками.
11. Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 35-40. Але перевіряйте рулет на готовність, адже духовки у всіх різні.
12. Ось такий у мене рулет в розрізі. Начинка не висипається, тісто розсипчаста. Смачно!