Булочки з маком без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з маком без дріжджів - чудова домашня випічка, яка готується без клопоту. Макова начинка прекрасно поєднується з ніжним тестом. Булочки сподобаються і дорослим, і дітям. Спробуйте!
В першу чергу потрібно заварити мак, прокип'ятивши його в молоці і процідити через сито. Я використовую вже готове, сдобное бездрожжевое тесто, з якого і формую булочки, помістивши всередину макову начинку з цукром. Булочки випікаються в духовці приблизно 20 хвилин. Хай щастить!
- Тісто здобне - 500 грам (готове, бездрожжевое)
- Мак харчової - 50 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яєчний жовток - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
В першу чергу потрібно заварити мак. Кип'ятимо молоко, засипаємо в нього мак і варимо 15 хвилин на маленькому вогні. Знімаємо його з вогню і запарюємо в теплому місці 2 годину, після чого проціджують через сито.
Розкачуємо тісто на столі в тонкий пласт. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом.
Викладаємо шар з маку, посипаємо трохи цукром. Складаємо тісто втричі (внахлест до середини). Трохи Придавлюємо і розрізаємо на рівні частини.
З кожного шматочка скручуємо круглі булочки і викладаємо їх на деко, застелений папером для випічки.
Змащуємо булочки жовтком і запікаємо в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!