Булочки без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 35 хв.
Коли хочеться швидко приготувати що-небудь смачненьке, варто звернути увагу на булочки без дріжджів. Цей рецепт стане в нагоді тоді, коли на порозі з'являються гості чи ні часу стояти біля плити.
Опис приготування:
Приготувати такі булочки без дріжджів може навіть новачок кулінарного мистецтва. Це дуже простий рецепт, чудовий тим, що він відкритий для експериментів. Начинка для таких булочок може бути абсолютно будь-який - від фруктів і ягід до маку та горіхів.
- Борошно - 2-3 склянок
- Цукор - 50-100 грам(2 столові ложки в начинку)
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам(70 грам в тісто, 30 в начинку.)
- Обкладинка - 1-2 чайних ложок
- Кефір - 250 мілілітрів
1. Рецепт приготування булочок без дріжджів дійсно дуже простий. Для початку необхідно змішати розтоплене вершкове масло з цукром. Борошно просіяти і змішати з сіллю і розпушувачем. Поступово всипати борошно в масло, ретельно перемішуючи. Потім влийте кефір, перемішайте. Тісто має вийде м'яким, еластичним і без грудок.
2. Готове тісто викласти на поверхню присипану борошном. За допомогою качалки або пляшки розкачати тісто тонким шаром.
3. Коли тісто розкачати, можна приступати до начинки. Для її приготування в окремій ємності необхідно змішати корицю і цукор.
4. Поверхня тесту необхідно змастити розтопленим вершковим маслом і присипати корицею з цукром. Начинку тут можна використовувати абсолютно будь-яку.
5. Саме час формувати булочки. Тісто потрібно акуратно згорнути рулетом, трохи притискаючи, щоб булочки були порожніми всередині. Потім акуратно нарізати гострим ножем на порційні шматочки. Викласти булочки на деко і відправити в добре розігріту духовку (220 градусів). Через 12-15 хвилин булочки без дріжджів в домашніх умовах будуть готові.