Рецепт Булочки без дріжджів фото

Булочки без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Французька кухня
Тісто
На обід , На сніданок
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 35 хв.

Коли хочеться швидко приготувати що-небудь смачненьке, варто звернути увагу на булочки без дріжджів. Цей рецепт стане в нагоді тоді, коли на порозі з'являються гості чи ні часу стояти біля плити.

Опис приготування:

Приготувати такі булочки без дріжджів може навіть новачок кулінарного мистецтва. Це дуже простий рецепт, чудовий тим, що він відкритий для експериментів. Начинка для таких булочок може бути абсолютно будь-який - від фруктів і ягід до маку та горіхів.

  • Борошно - 2-3 склянок
  • Цукор - 50-100 грам(2 столові ложки в начинку)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам(70 грам в тісто, 30 в начинку.)
  • Обкладинка - 1-2 чайних ложок
  • Кефір - 250 мілілітрів
булочки без дріжджів - фото крок 1
1. Рецепт приготування булочок без дріжджів дійсно дуже простий. Для початку необхідно змішати розтоплене вершкове масло з цукром. Борошно просіяти і змішати з сіллю і розпушувачем. Поступово всипати борошно в масло, ретельно перемішуючи. Потім влийте кефір, перемішайте. Тісто має вийде м'яким, еластичним і без грудок.
булочки без дріжджів - фото крок 2
2. Готове тісто викласти на поверхню присипану борошном. За допомогою качалки або пляшки розкачати тісто тонким шаром.
булочки без дріжджів - фото крок 3
3. Коли тісто розкачати, можна приступати до начинки. Для її приготування в окремій ємності необхідно змішати корицю і цукор.
булочки без дріжджів - фото крок 4
4. Поверхня тесту необхідно змастити розтопленим вершковим маслом і присипати корицею з цукром. Начинку тут можна використовувати абсолютно будь-яку.
булочки без дріжджів - фото крок 5
5. Саме час формувати булочки. Тісто потрібно акуратно згорнути рулетом, трохи притискаючи, щоб булочки були порожніми всередині. Потім акуратно нарізати гострим ножем на порційні шматочки. Викласти булочки на деко і відправити в добре розігріту духовку (220 градусів). Через 12-15 хвилин булочки без дріжджів в домашніх умовах будуть готові.

Схожі рецепти