Булочки на кефірі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і ароматна випічка, та ще й у цікавій формі викликає захват, розчулення у дітей і дорослих. Розповім, як приготувати булочки на кефірі без дріжджів, які розлітаються ще з дека.
Для приготування випічки знадобиться найпростіший набір продуктів: мука, яйця, кефір і цукор. Можна надати таким булочок будь-яку форму, але мені подобаються вони у вигляді пташок, т.К. Навівають приємне весняний настрій. Можна прикрасити булочки корицею, ваніллю, цукровою пудрою або залишити, як є.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
1. Яйца вбиваю в миску, додаю до них цукровий пісок, міксером збиваю до утворення білої піни.
2. Кефір нагріваю до кімнатної температури, потім вливаю його в миску до яєць, вершкове масло розтоплюю. Вливаю туди ж, додаю соду і збиваю все міксером.
3. Борошно заздалегідь просівають і всипав у миску, замішую тісто, залишаю його на 20-30 хвилин.
4. Поділяю тісто на шматочки, розкочують кожен в тонку ковбаску.
5. Повертаю ковбаску так, ніби збираюся зав'язувати петлю.
6. Що залишився хвостик розрізаю ножем, за допомогою родзинок роблю оченята. Викладаю пташок на деко, який попередньо змащую олією.
7. Випікаю булочки в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-25 хвилин.