Пиріг з маком без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з маком особливо актуальна для святкування світлого воскресіння (великодня), однак такий пиріг можна зробити в будь-який день. Поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріг з маком без дріжджів.
Унікальність такої випічки в тому, що вона взята з веганскої кухні, в його складі немає ні краплі тваринного жиру. Замість коров'ячого молока використовую соєве, але такий пиріг буде смачний і зі звичайними інгредієнтами. Можна додати цукати, родзинки, горіхи. Пиріг дуже смачно подавати з какао або з чашкою трав'яного чаю.
- Молоко соєве - 1/4 склянки (склянка - 250 мл)
- Насіння льону - 2 Ст. Ложки
- Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Мигдалеве борошно - 1 Склянка
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
- Мак - 3 Ст. Ложки
1
У миску налийте соєве молоко і розмішайте в ньому насіння льону, залиште суміш на 5 хвилин.
2
Через необхідний час додайте в миску до молока кленовий сироп, цукровий пісок, ваніль, оцет, гарненько перемішайте.
3
В окремій ємності змішайте миндальную борошно з крохмалем, сіллю, розпушувачем, содою і маком.
4
До рідких складових додайте сухі і перемішайте, вилийте тісто в підготовлену форму для випічки з пергаментом.
5
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці півгодини, потім видаліть з духовки і залиште ще на 15 хвилин.
6
Перекладіть пиріг з форми і повністю остудіть, потім нарізайте шматочки і насолоджуйтеся смачною випічкою.