Рецепт Пиріг з маком без дріжджів фото

Пиріг з маком без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Мак
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Випічка з маком особливо актуальна для святкування світлого воскресіння (великодня), однак такий пиріг можна зробити в будь-який день. Поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріг з маком без дріжджів.

Опис приготування:

Унікальність такої випічки в тому, що вона взята з веганскої кухні, в його складі немає ні краплі тваринного жиру. Замість коров'ячого молока використовую соєве, але такий пиріг буде смачний і зі звичайними інгредієнтами. Можна додати цукати, родзинки, горіхи. Пиріг дуже смачно подавати з какао або з чашкою трав'яного чаю.

  • Молоко соєве - 1/4 склянки (склянка - 250 мл)
  • Насіння льону - 2 Ст. Ложки
  • Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Мигдалеве борошно - 1 Склянка
  • Крохмаль - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 щіпка
  • Мак - 3 Ст. Ложки
1
У миску налийте соєве молоко і розмішайте в ньому насіння льону, залиште суміш на 5 хвилин.
2
Через необхідний час додайте в миску до молока кленовий сироп, цукровий пісок, ваніль, оцет, гарненько перемішайте.
3
В окремій ємності змішайте миндальную борошно з крохмалем, сіллю, розпушувачем, содою і маком.
4
До рідких складових додайте сухі і перемішайте, вилийте тісто в підготовлену форму для випічки з пергаментом.
5
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці півгодини, потім видаліть з духовки і залиште ще на 15 хвилин.
6
Перекладіть пиріг з форми і повністю остудіть, потім нарізайте шматочки і насолоджуйтеся смачною випічкою.

Схожі рецепти