Капустяний пиріг без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите готувати корисні страви на швидку руку, тоді цей простий рецепт капустяного пирога без дріжджів стане справжньою знахідкою. Соковитий всередині, з апетитною скоринкою - це смакота.
Приготувати капустяний пиріг без дріжджів в домашніх умовах простіше простого. На підготовку інгредієнтів піде не більше 10 хвилин, а сам процес випічки займе близько півгодини. Це відмінний варіант корисного і апетитного страви.
- Капуста - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Кріп або петрушка - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Кунжут - 1 щіпка
1. Капусту нашаткувати і трохи пом'яти, щоб вона була м'якше. Якщо використовується молода капуста, то можна і не м'яти.
2. Включити розігріватися духовку. Зелень вимити, обсушити і додати в капусту. Як випливає все перемішати. Додати трохи солі, перцю і при бажанні спеції. Змастити трохи дно форми для випічки маслом і викладе капусту, розподіливши рівним шаром.
3. Тепер можна зайнятися тестом. Яйця збити в невеликій мисочці з дрібкою солі.
4. Додати сметану і трохи майонезу. Збити з яйцями до однорідності.
5. В останню чергу додати сухі інгредієнти - просіяне борошно і розпушувач. Всипати ще трохи солі і збити в однорідне тісто без грудочок.
6. Вилити тісто на капусту, розподіливши його по всій поверхні так, щоб покрило всю начинку. Ще використовувати в цей рецепт приготування капустяного пирога без дріжджів можна листкове тісто.
7. Зверху можна присипати дрібкою кунжуту і подрібненої зелені. Надіслати форму в духовку і випікати близько 25-35 хвилин.
8. Коли капустяний пиріг без дріжджів в домашніх умовах підрум'яниться, перевірити дерев'яною зубочисткою або сірником готовність тесту. Дістати, трохи остудити і можна нарізати порційними шматочками. Подавати до столу пиріг найкраще зі сметаною.