Капустяний пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Раніше, коли я хотіла зробити випічку, завжди заздалегідь дивилася, щоб в холодильнику були яйця, адже без них я піч не вміла. Але тепер знаю не один рецепт, який обходиться без них.
Прочитайте про те, як приготувати капустяний пиріг без яєць, і обов'язково спробуйте його. Все досить просто, адже випічка буде на дріжджовому тесті. Головне, щоб вона підійшла за часом для того, щоб вийшов досить м'який пиріг. Начинка також буде ніжною, адже ми її заздалегідь протушкувати.
- Борошно - 2 склянки
- Вода тепла - 0, 5 склянки
- Білокачанна капуста - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Рослинна олія - 90 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Дріжджі розітріть з цукром. Додайте суміш в теплу воду, перемішайте, влийте 60 мл. Рослинної олії.
Просійте в отриману рідину муку. Замішайте тісто. Скачайте його в кулю і залиште в теплому місці під рушником на 30 хвилин.
Цибуля чистий, дрібно наріжте і обсмажте в олії до прозорості.
Zatem чистий, помийте і натріть на крупній тертці моркву. Додайте її в сковороду, готуйте до м'якості продуктів.
Капусту помийте і наріжте соломкою. Всипте її до цибулі з морквою. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на середньому вогні, періодично заважаючи.
Що піднялося тісто обімніть руками. Розділіть його на 2 частини. Одну частину розкачайте в квадрат на пергаментному папері.
Другу частину тіста розкачати і порізати смужками. Начинку з овочів викладіть на шар тіста.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Начинку з тестом укрийте смужками. Залиште на 10 хвилин, а потім випікайте протягом 30 хвилин. Приємною дегустації!