Рецепт Швидкий капустяний пиріг фото

Швидкий капустяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Капуста
Дієтичне харчування
На обід
Випічка, Пироги

Рецепт приготування швидкого капустяного пирога. Пиріг виходить розсипчастим, ароматним і дуже смачним.

Холодець тісто для пирога готують на кефірі, додають негашеного соди. В начинку, для аромату, в капусту можна додавати кмин.

  • Борошно - 140 грам
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло вершкове для смаження - За смаком (начинка)
  • Капуста - 450 грам (начинка)
  • Кріп, петрушка, сіль, кмин - За смаком (начинка)
швидкий капустяний пиріг - фото крок 1
1. Для швидкого капустяного пирога готуємо рідке тісто. Розмішуємо у великій мисці яйце з сіллю, додати не гашеного соди. Вливаємо склянку кефіру. Весь час розмішуючи, додаємо борошно (по ложці).
швидкий капустяний пиріг - фото крок 2
2. Готуємо начинку. Дрібною соломкою рубаємо капусту, солимо і розминаємо руками.
Кладемо насіння кмину і дрібно нарізану зелень. Сковороду ставимо на плиту і кладемо приготоване для смаження вершкове масло. Коли розплавиться масло, кладемо капусту, і на середньому вогні тушкуємо до готовності, щоб капуста не підгоріла, доливаємо по трохи води. Збитими яйцями поливаємо капусту, і добре розмішуємо.
швидкий капустяний пиріг - фото крок 3
3. Маслом змащуємо форму (діаметр двадцять чотири сантиметри). Меншу частину тіста виливаємо в форму, рівномірно розкладаємо зверху капустяну начинку.
швидкий капустяний пиріг - фото крок 4
4. Іншим тестом заливаємо начинку. Кладемо на тісто пластівці вершкового масла. В духовці, прогретой до 190 градусів, приблизно сорок хвилин випікаємо пиріг.
швидкий капустяний пиріг - фото крок 5
5. Пиріг готовий. Смачного.

Схожі рецепти