Швидкий капустяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування швидкого капустяного пирога. Пиріг виходить розсипчастим, ароматним і дуже смачним.
Холодець тісто для пирога готують на кефірі, додають негашеного соди. В начинку, для аромату, в капусту можна додавати кмин.
- Борошно - 140 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло вершкове для смаження - За смаком (начинка)
- Капуста - 450 грам (начинка)
- Кріп, петрушка, сіль, кмин - За смаком (начинка)
1. Для швидкого капустяного пирога готуємо рідке тісто. Розмішуємо у великій мисці яйце з сіллю, додати не гашеного соди. Вливаємо склянку кефіру. Весь час розмішуючи, додаємо борошно (по ложці).
2. Готуємо начинку. Дрібною соломкою рубаємо капусту, солимо і розминаємо руками.
Кладемо насіння кмину і дрібно нарізану зелень. Сковороду ставимо на плиту і кладемо приготоване для смаження вершкове масло. Коли розплавиться масло, кладемо капусту, і на середньому вогні тушкуємо до готовності, щоб капуста не підгоріла, доливаємо по трохи води. Збитими яйцями поливаємо капусту, і добре розмішуємо.
Кладемо насіння кмину і дрібно нарізану зелень. Сковороду ставимо на плиту і кладемо приготоване для смаження вершкове масло. Коли розплавиться масло, кладемо капусту, і на середньому вогні тушкуємо до готовності, щоб капуста не підгоріла, доливаємо по трохи води. Збитими яйцями поливаємо капусту, і добре розмішуємо.
3. Маслом змащуємо форму (діаметр двадцять чотири сантиметри). Меншу частину тіста виливаємо в форму, рівномірно розкладаємо зверху капустяну начинку.
4. Іншим тестом заливаємо начинку. Кладемо на тісто пластівці вершкового масла. В духовці, прогретой до 190 градусів, приблизно сорок хвилин випікаємо пиріг.
5. Пиріг готовий. Смачного.