Рецепт Торт з горіхами, маком і родзинками фото

Торт з горіхами, маком і родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Торт з горіхами, маком і родзинками - ніжний бісквіт з відмінним кремом. Кожен корж відрізняється за смаком і структурі за рахунок додавання наповнювачів. Виходить не тільки смачно, але ще і дуже красиво!

Опис приготування:

Торт з горіхами, маком і родзинками - справжній святковий десерт. Він дуже красиво виглядає в розрізі і дуже добре поєднує смаки всіх інгредієнтів. Ділюся рецептом, як приготувати такий тортик на день народження або інше святковий захід. Все дуже просто, головне правильно приготувати бісквіт, а крем готується простіше простого. Для бісквіта я не буду відокремлювати жовтки і білки, він і так виходить дуже ніжний і повітряний. Збивати яйця з цукром потрібно до такої консистенції, щоб тестом можна було"малювати" . Проведіть віночком після збивання по поверхні, повинні залишатися видимі смужки, як на першій картинці. Дайте бісквіту відлежатися перед складанням торта як мінімум 5-6 годин, а краще всю ніч. Так він не буде кришитися і добре просочиться. Приступимо!

  • Куряче яйце - 6 штук
  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Горіхи будь - 50 грам
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Згущене молоко варене - 150 грам
  • Сироп солодкий - 300 мілілітрів
  • Крохмаль - 1, 5 чайних ложки
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 1
Для початку потрібно спекти бісквіт. Я використовую перевірений і дуже простий рецепт. Збийте яйця з цукром до густої пишної піни.
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 2
Розділіть суміш на три частини. Борошно перемішайте з крохмалем і розділіть на три частини (по 60 г). Додайте частину борошна в яєчну масу, всипте родзинки і акуратно перемішайте. Надішліть в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30-40 хвилин.
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 3
Другу частину борошна змішайте з маком і також додайте до яєчної маси. Випікайте корж, як перший.
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 4
У третю частину яєць додайте горіхи і борошно, що залишилося з додаванням 1 чайної ложки какао. Перемішайте і спечіть ще один корж. Коли коржі спечуть, остудіть їх на решітці.
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 5
Тепер приступимо до підготовки крему. Вершкове масло збийте до пишності, додайте варену згущенку і знову все збийте. Крем готовий.
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 6
Приступайте до складання торта. Бісквіти просочіть сиропом, на кожен корж йде приблизно 100 мл. Потім змастіть кожен корж кремом, а також покрийте кремом поверхню торта.
торт з горіхами, маком і родзинками - фото крок 7
Прикрасьте торт сухофруктами і дайте йому настоятися кілька годин у холодильнику. Приємного чаювання!

Схожі рецепти