Торт «Лакомка» з родзинками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ваші маленькі ласуни люблять виколупувати з випічки родзинки і горішки, то цей кекс вони з'їдять без залишку. Дуже смачний, розсипчастий кекс з насиченим горіховим смаком і яскравою лимонної ноткою.
Рецептом, як приготувати кекс "ласунка" з родзинками і горіхами, поділилася моя подруга, за що їй велика подяка. Вона майстер по випічці, а цей кекс став фаворитом у моїх дітей. Адже в ньому стільки їх улюблених горіхів і родзинок! Для випічки кексу беріть форму розміром приблизно 21*10*6 см. Горіхи можете вибирати на свій смак, а замість родзинок покласти курагу або чорнослив. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Ізюм - 200 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Лимон - 1 штука (маленький)
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для подачі)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Підготуйте необхідні продукти. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин, потім обсушити. Горіхи прожарити на сухій сковороді протягом 2 хвилин, подрібніть.
Духовку дозволите на 180 ° С. Лимон ретельно вимийте, зніміть акуратно цедру, не зачіпаючи білу частину. Вичавлюйте сік.
Яйця збийте з цукром до густої світлої піни. Влейте молоко, збийте. Борошно і розпушувач просійте через сито. У два прийоми введіть в яєчно-цукрову суміш, перемішайте акуратно за допомогою спатули від низу до верху.
Додайте в тісто лимонний сік і цедру, перемішайте.
Додайте горіхи, родзинки, перемішайте.
Вилийте тісто у форму, змащену маслом. Запікайте в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин до сухої зубочистки. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий кекс вийміть з форми, остудіть на решітці і посипте цукровою пудрою. Смачного!