Рецепт Торт «Лакомка» з родзинками і горіхами фото

Торт «Лакомка» з родзинками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Сухофрукти , Ізюм
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Якщо ваші маленькі ласуни люблять виколупувати з випічки родзинки і горішки, то цей кекс вони з'їдять без залишку. Дуже смачний, розсипчастий кекс з насиченим горіховим смаком і яскравою лимонної ноткою.

Опис приготування:

Рецептом, як приготувати кекс"Ласунка" з родзинками і горіхами, поділилася моя подруга, за що їй велика подяка. Вона майстер по випічці, а цей кекс став фаворитом у моїх дітей. Адже в ньому стільки їх улюблених горіхів і родзинок! Для випічки кексу беріть форму розміром приблизно 21*10*6 см. Горіхи можете вибирати на свій смак, а замість родзинок покласти курагу або чорнослив. Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Ізюм - 200 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука (маленький)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для подачі)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
кекс
Підготуйте необхідні продукти. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин, потім обсушити. Горіхи прожарити на сухій сковороді протягом 2 хвилин, подрібніть.
кекс
Духовку дозволите на 180 ° С. Лимон ретельно вимийте, зніміть акуратно цедру, не зачіпаючи білу частину. Вичавлюйте сік.
кекс
Яйця збийте з цукром до густої світлої піни. Влейте молоко, збийте. Борошно і розпушувач просійте через сито. У два прийоми введіть в яєчно-цукрову суміш, перемішайте акуратно за допомогою спатули від низу до верху.
кекс
Додайте в тісто лимонний сік і цедру, перемішайте.
кекс
Додайте горіхи, родзинки, перемішайте.
кекс
Вилийте тісто у форму, змащену маслом. Запікайте в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин до сухої зубочистки. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
кекс
Готовий кекс вийміть з форми, остудіть на решітці і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти