Лакомка сирна
(покроковий рецепт з фото)
Прості інгредієнти, простий рецепт, а в підсумку смачний десерт до чаю. І ласувати цим печивом буде вся сім'я. У міру солодкі, смачні і ніжні сирні печива недовго затримаються на вашому столі.
Сирна випічка - це завжди смачно і корисно, і ці печива не виняток. Готуються швидко, інгредієнти недорогі, цей рецепт - знахідка для будь-якої господині. Я думаю, він гідний зайняти місце у вашій кулінарній книзі. Ваші рідні, спробувавши ці ласощі, ще не раз попросять вас спекти його.
Дивіться, як приготувати "ласунку сирну", просте і дуже смачне печиво.
- Сир - 500 грам (нежирний і не дуже мокрий)
- Масло вершкове або маргарин - 200 грам
- Борошно пшеничне - 200-250 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 0, 5 чайних ложки
Викладаємо в миску сир, до нього додаємо м'яке вершкове масло або маргарин.
І розтираємо сир з маслом.
Додамо ванільний цукор і борошно.
І замішуємо тісто. Тісто відправимо в холодильник не менше ніж на 4 годину.
Розкачуємо тісто в пласт, товщиною 7-8 мм. І вирізаємо з нього однакову кількість заготовок двох розмірів - більшого і меншого.
Застеляємо деко пергаментом і злегка змастіть його рослинним маслом. Викладаємо кругляшки більшого розміру, змащуємо їх збитим яйцем і посипаємо цукром.
Тепер викладаємо маленькі кругляшки, смажена їх яйцем. У центрі кожної печенюшки робимо пальцем поглиблення, заодно і скріплюємо дві частини майбутнього печива між собою. Посипаємо цукром.
І ставимо випікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку на 25-30 хвилин.