Пиріг «Лакомка»
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "ласунка" - пишна, м'яка і дуже ніжна випічка. Прошарком з смачного заварного крему з вершковим маслом перетворює звичайну здобу в щось неймовірне. Рецепт дуже простий - спробуйте.
Пиріг "ласунка" - це смак дитинства! Ніжна випічка з солодким кремом був вершиною досконалості. Пам'ятаю весь час думала, як же у мами виходить такий смачний пиріг. Зараз я печу цей пиріг своєму синочок і бачу таке ж захоплення в його очах. Він із задоволенням з'їдає шматочок і просить добавку. Найкраща похвала на світлі! ділюся рецептом, як приготувати найсмачніший пиріг "ласунка"! Дріжджове здобне тісто, заварний крем з маслом - ось і весь секрет. При подачі прикрасьте на свій смак, я люблю шоколадну глазур і кокосову стружку. Смачного!
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Цукор - 200 грам(100 г - в тісто, 100 г - в вершках)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Куряче яйце - 4 штуки(3 шт. - в тісто, 1 шт. - в вершках)
- Слівчоное масло - 180 грам(100 г - в вершках, 80 г - в тісто)
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 300 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 щіпка
3 яйця змішайте зі 100 грамами цукру, додайте дріжджі, воду і гарненько все перемішайте. Додайте 180 грам розтопленого вершкового масла.
Додайте борошно і змішайте все до однорідності. Тісто має вийти як густа сметана.
Накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце. Тісто має піднятися в два-три рази.
Коли тісто підійде, перелийте його в форму для випічки і залиште ще на хвилин 30.
Надішліть тісто в розігріту до 160 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою, якщо суха, пиріг готовий.
Готовий корж остудіть і розріжте на дві половини.
Поки корж остигає, приготуйте крем. Молоко, цукор і вершкове масло змішайте в сотейнику, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, додайте ванільний цукор. Відразу ж зніміть з вогню і поставте остуджувати.
Вершкове масло збийте до пишності, введіть в заварний крем невеликими порціями. Змастіть кремом остиглий корж.
Накрийте пиріг другою половинкою і відправте в холодильник настоюватися, бажано на цілу ніч.