Просте і смачне тістечко «Лакомка»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете порадувати рідних смачним тістечком, подивіться, як приготувати просте і смачне тістечко "ласунка" . Тісто на згущеному молоці, сметанний крем і ніжна крихта ... Вам сподобається!
Це тістечко чимось нагадує міні-торт: у нього є два повітряних солодких коржа, змазаних сметанним кремом і прикрашених апетитною золотистої крихтою. Обов'язково дайте тістечку просочитися краще протягом 1-2 годин, тоді його смак буде просто не впізнати! За бажанням додайте ваніль, корицю (для більш цікавого аромату) або ж цедру цитрусових. У тісто можна додати жменю подрібнених горіхів, вийде горіхове тістечко. На виході виходить близько 10 пузатенький тістечок - якраз те, що потрібно.
- Борошно - 290 грам
- Молоко згущене - 320 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 260 грам(60г в тісто, 200г в крем)
- Крем - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. За допомогою міксера збийте яйця з цукром до пухкої маси. Додайте згущене молоко і розтоплене, злегка остигле вершкове масло.
2. Перемішайте до однорідності і частинами додайте просіяне борошно з розпушувачем. Тісто має вийти за консистенцією, як густа сметана.
3. Викладіть тісто на покритий пергаментом деко і розрівняйте лопаткою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
4. У ще теплом коржі виріжте при допомогу невеликого склянки кружечки, дайте їм охолонути. Залишки коржа натріть на тертці. Для крему сметану змішайте віночком з цукром.
5. Умочіть кружечки в кремі, з'єднайте один з одним, обваляйте в крихті. Залиште в холодильнику на 30-90 хвилин. Смачного!