Просте листкове тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати просте листкове тістечко? Дуже просто і дуже швидко! Воно обов'язково підкорить Вас своїм смаком! Цей рецепт стане в нагоді особливо тоді, коли терміново треба приготувати щось до чаю.
Всього 5 основних інгредієнтів допоможуть приготувати Вам такий тортик практично за 30 хвилин. Незвичайно хрусткі коржі, ніжний крем з тонкої лимонної ноткою і горіхова посипання. Просто пальчики оближеш!
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко згущене - 180 грам
- Горіх грецький - 50 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
В упаковці листкового тіста 2 квадратних листа, кожен з яких розкачайте в одному напрямку до отримання прямокутної форми.
Кожен прямокутник розріжте на 4 частини, отримавши таким чином 8 листочків тесту.
Кожен прямокутник розріжте на 4 частини, отримавши таким чином 8 листочків тесту.
Викладіть їх на деко. Випікайте тісто при температурі 180 градусів хвилин 15, поки воно не стане золотистого відтінку.
Поки випечені шари охолоджуються, приготуйте крем. На дрібній тертці натріть цедру лимона. Збийте.
З'єднайте масло, розм'якшене при кімнатній температурі, згущене молоко і цедру.
З'єднайте масло, розм'якшене при кімнатній температурі, згущене молоко і цедру.
Промажьте цим кремом шари тесту, кожен раз трошки придавлюючи
Останній шар не мажемо, Придавлюємо міні-тортик пресом і поставимо на холод на 1 час.
Останній шар не мажемо, Придавлюємо міні-тортик пресом і поставимо на холод на 1 час.
Після того, як тістечко спресувалося, змастіть кремом верхній шар і боки, посипте подрібненими горіхами і знову помістіть на холод для просочення.
Подаємо до столу!