Неаполітанське листкове тістечко «Сфольятелле»
(покроковий рецепт з фото)
Неаполітанське листкове тістечко «Сфольятелле» - найпопулярніша солодкість в цьому італійському «місті чудес», за нею шикуються черги. А адже готуються такі тістечка будинку елементарно. Дивимося!
Рецепт цього тістечка був придуманий в 1600 році, в одному з італійських монастирів і довго зберігався в таємниці. Звичайно, в кондитерських процес більш складний, там готують листкове тісто «з нуля». І начинка там інша - на основі крему з манки з сиром і цукатами. Але в домашніх умовах готуємо швидше і простіше, а результат буде чудовим.
- Тісто листкове - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир м'який - 200 грам
- Джем абрикосовий - 150 грам
- Пудра цукрова - За смаком
1
Пласт листкового тіста розрізати на смуги.
2
Складіть смуги один на одного, змащуючи розтопленим вершковим маслом.
3
Загорніть тісто щільно в «рулон», оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 1 час.
4
Охолоджені рулончики наріжте на «шайби» шириною 1 см. Продавлюючи пальцями середину, сформуйте з листкового тіста конуси.
5
Покладіть всередину сир і джем, верхній зріз закріпіть.
6
Викладіть листкові тістечка на деко, покрите папером для випічки, і випікайте при температурі 190 градусів протягом 10-20 хвилин.
7
Дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.
8
Приємного чаювання!