Тістечко листкове з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Це тістечко дуже схоже на Наполеон, таке ж смачне і просто тане в роті. Крем для тістечок приготуємо з жирних вершків.
Як приготувати тістечко листкове з кремом?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером.
2. У сотейнику на середньому вогні доведіть до кипіння воду, олія, молоко, цукор і сіль.
3. Зніміть сотейник з вогню і введіть просіяне борошно. Поверніть сотейник на вогонь і інтенсивно помішуйте протягом 15 секунд, суміш повинна виглядати блискучою, як мокрий пісок.
4. У мисці збийте 2 яйця і білок. Борошняну суміш почніть збивати міксером і поступово введіть злегка збиті раніше яйця. Збивайте до однорідної маси.
5. Готове тісто перекладіть в пакет з дірочкою або спеціальний кулінарний рукав і видавіть на пергамент тістечка (діаметр - 5 см).
6. Запікайте тістечка в розігрітій духовці протягом 15 хвилин, потім відкрийте дверцята духовки, понизьте температуру до 180 і запікайте ще хвилин 8, тістечка повинні стати золотистими.
7. Вимкніть духовку, але тістечка Не вибирайте. Проріжте збоку невеликі отвори, щоб вийшов пар. Залиште в духовці на хвилин 40. Потім витягніть і залиште до повного охолодження.
8. Збийте вершки, через хвилину додавши пудру і ванілін, продовжуючи збивати. Повинна вийти щільна маса.
9. Тістечка розріжте наполовину уздовж і викладіть крем. Прикрасьте пудрою.
Смачного!
- Яйця - 2 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
- Вода - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 75 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Вершки жирні - 550 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Склянка (або більше до смаку)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером.
2. У сотейнику на середньому вогні доведіть до кипіння воду, олія, молоко, цукор і сіль.
3. Зніміть сотейник з вогню і введіть просіяне борошно. Поверніть сотейник на вогонь і інтенсивно помішуйте протягом 15 секунд, суміш повинна виглядати блискучою, як мокрий пісок.
4. У мисці збийте 2 яйця і білок. Борошняну суміш почніть збивати міксером і поступово введіть злегка збиті раніше яйця. Збивайте до однорідної маси.
5. Готове тісто перекладіть в пакет з дірочкою або спеціальний кулінарний рукав і видавіть на пергамент тістечка (діаметр - 5 см).
6. Запікайте тістечка в розігрітій духовці протягом 15 хвилин, потім відкрийте дверцята духовки, понизьте температуру до 180 і запікайте ще хвилин 8, тістечка повинні стати золотистими.
7. Вимкніть духовку, але тістечка Не вибирайте. Проріжте збоку невеликі отвори, щоб вийшов пар. Залиште в духовці на хвилин 40. Потім витягніть і залиште до повного охолодження.
8. Збийте вершки, через хвилину додавши пудру і ванілін, продовжуючи збивати. Повинна вийти щільна маса.
9. Тістечка розріжте наполовину уздовж і викладіть крем. Прикрасьте пудрою.
Смачного!