Лимонне тістечко з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
За часів СРСР лимонні тістечка, зроблені за ГОСТом, можна було зустріти в будь-який кондитерської або кафетерії. Сьогодні такі вже не продаються, на жаль, але їх просто можна приготувати вдома.
У лимонне тістечко входять найпростіші інгредієнти. Тому таке блюдо - це ідеальне частування для гостей, які нагрянули раптово. Солодкість виходить дивно ніжною, з легким лимонним ароматом. Як приготувати лимонне тістечко з білковим кремом, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукор - 90 грам
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
Для того щоб приготувати це смачне і ароматне тістечко, вам знадобляться найпростіші інгредієнти. Найчастіше вони завжди є під рукою у кожної господині на кухні.
Відокремте жовтки від білків, помістіть їх в різний посуд. За допомогою міксера збийте білки в міцну піну, додавши до них столову ложку соку, вичавленого з лимона. Він додасть приємну кислинку і дозволить білків "стояти" . Не перестаючи збивати, всипте в ємність з білками сорок п'ять грам цукрового піску. Жовтки розітріть з рештою цукру, додайте терту цедру лимона, розпушувач і просіяне борошно. Перемішайте інгредієнти.
Розділіть білки так, щоб в тісто можна було ввести одну третину від загальної білкової маси. Акуратно, рухами зверху вниз, введіть в тісто білки. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, викладіть тісто на застелене пергаментом деко і випікайте двадцять хвилин (до сухої сірники).
Остудіть бісквіт, розріжте його на дві частини (уздовж). Ображати нерівні краї, перетворите їх у крихту. Промажьте білковим кремом обидва шару всередині, а також зверху.
Присипте тістечко товченим бісквітом і поставте в холодильник на годинку, щоб воно охололо. Для зручності розріжте тістечка на квадратики. Подавайте до столу!