Еклери з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати еклери з білковим кремом. Ніжний і неймовірно смачний десерт, який підкорить будь-якого гурмана! Спробуйте!
Заварні еклери, з яким би кремом вони б не були - це улюблені ласощі не тільки дітей, але і дорослих. Незважаючи на свою вишуканість, приготувати еклери в домашніх умовах не складе труднощів. Інгредієнти самі прості і доступні, а результат просто чудовий! Побалуйте себе і своїх близьких! Прикрашати еклери можна будь глазур'ю або просто посипати цукровою пудрою, в будь-якому випадку - буде дуже смачно!
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 130 грам
- Яйця - 4 штуки(+ 2 яєчні білки в крем)
- Цукор - 120 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. У каструльку налийте воду і додайте олію. Розтопити вершкове масло, помішуючи на невеликому вогні.
3. Не знімаючи каструлю з вогню введіть частинами борошно.
4. Кожен раз перемішуючи масу лопаткою замісити тісто і зніміть з плити, дайте трохи охолонути.
5. Додайте по одному яйця. Яєць може піти різна кількість, краще яйця додавати поступово. Спочатку введіть по черзі перші два, потім, окремо збийте виделкою якщо необхідно ще одне-два яйця і додайте частинами в тісто.
6. Готове тісто не повинно бути занадто густе або занадто рідке. Консистенція повинна бути гладка і однорідна.
7. Перекладіть тісто в мішок з насадкою і відсадити на деко з пергаментом.
8. Випікайте еклери при 180 * з близько 30 хвилин до легкого золотистого кольору.
9. Поки еклери остигають приготуйте крем. Для цього з'єднаєте два яєчні білки, цукор, маленьку дрібку лимонної кислоти і ванілін.
10. Поставте на водяну баню і збивайте білки до тих пір, поки вони не будуть залишати сліди від віночка.
11. Розріжте еклери уздовж і наповніть готовим кремом.
12. За бажанням посипте цукровою пудрою або полийте розтопленим шоколадом. Еклери з білковим кремом готові. Смачного!