Бісквітний рулет з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в будинку немає нічого крім яєць і ложечки абрикосового джему, а гості вже на порозі, приготуйте перевірену радянську класику - бісквітний рулет з білковим кремом. Вийде смачно і красиво!
Бісквітний рулет з білковим кремом - це просто палочка-виручалочка, якщо треба щось швидко приготувати до чаю. Виходить незвичайно смачна і красива домашня випічка. Готувати швидко і просто, в покроковому рецепті розповім, як це зробити.
- Яйця - 5 штук(3 яйця - в тісто, 2 білка - в вершках)
- Борошно - 100 грам
- Цукор - 200 грам(80 грам - в тісто, 120 грам - в вершках)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Абрикосовий джем - 100 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для збивання вбийте яйця, додайте 80 грам цукру, щіпку солі і збийте в пишну піну.
До борошна додайте ванільний цукор і розпушувач.
Невеликими порціями вводите борошно до збитих яєць продовжуючи збивати.
Викладіть тісто на лист пергаменту для випічки, розрівняйте, випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Поки бісквіт гарячий, його краще відразу відокремити від пергаменту, це легко зробити, якщо викласти готовий бісквіт на вологу серветку.
Змастіть бісквіт абрикосовим джемом.
Поверніть бісквіт в рулет, дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Для крему збийте 2 яєчні білки і 120 грам цукру, додайте чайну ложку лимонного соку.
Білки з цукром збивайте до стійких піків.
Викладіть білковий крем на бісквіт, не доходячи до країв 2 см, щоб крем при згортанні не вийшов за краї рулету.
Знову поверніть в рулет для закріплення форми, краще на цей час прибрати в холод.
Обрежьте кромочки у рулета, при бажанні посипте цукровою пудрою.
Рулет готовий. Можна назвати рідних на чаювання! Десерт вийшов дуже смачним і ніжним, просто блаженство!