Рецепт Кошики з нуту з білковим кремом фото

Кошики з нуту з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Бобові, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Страви з начинкою

Кошики з нуту нагадали мені кошики з чистого цукру. Додавання пюре з нуту в пісочне тісто додає йому крихкість і приємний горіховий присмак. Так навіщо ж платити більше? готуємо!

Тонка хрустка основа, джем з кислинкою і повітряна шапочка з крему "мокре" безе. Ці тістечка виходять такі легкими, ніжними, що важко зупинитися на одному…двох… трьох! Швидше записуйте рецепт, як приготувати кошики з нуту з білковим кремом.

  • Пюре овочеве - 125 грам (з нуту)
  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 110 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 160 грам
  • Білок - 4 штуки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Джем айвовий - 100 грам (з кислинкою)
  • Сік лимонний - 1/2 чайних ложки
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Для пюре з нуту горох слід заздалегідь промити, замочити у великій кількості води. Відварити в чистій воді протягом 1 годину, злийте воду, обсушити горошини. Чим менше рідини залишиться, тим менше муки візьме тісто. Зітреш нут до стану пюре.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 2
Вершкове масло розітріть з борошном і сіллю в крихту. Додайте жовток і Нутовая пюре, перемішайте, зберіть тісто в кулю. Загорніть в харчову плівку, залиште в холодильнику на 20 хвилин.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 3
Розділити тісто 2 рівні частини і кожну поділіть на 8 частин, приблизно по 40 г.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 4
Розкачайте кожну частину в тонкий корж, розподіліть їх по силіконовим формочках для кексів. Наколи тісто виделкою і відправте в пекти в духовку при 200 ° С 20 хвилин.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 5
Підготуйте продукти для крему "мокре" безе і начинки.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 6
У каструльці злегка збийте білки .
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 7
Не перестаючи збивати, додайте цукор, ванілін і лимонний сік. Каструльку з кремом поставте на киплячу водяну баню, так щоб каструлька не торкалася води. Збивайте міксером протягом 10-12 хвилин. Потім зніміть з вогню і збивайте ще 3 хвилини.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 8
Крем помістіть в кондитерський мішок.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 9
Джем розкладіть по кошиках.
кошики з нуту з білковим кремом - фото крок 10
Зверху нанесіть башточку з крему. Прикрасьте за бажанням свіжими ягідками або шоколадною стружкою.
Смачного!

Схожі рецепти