Кошики з нуту з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Кошики з нуту нагадали мені кошики з чистого цукру. Додавання пюре з нуту в пісочне тісто додає йому крихкість і приємний горіховий присмак. Так навіщо ж платити більше? готуємо!
Тонка хрустка основа, джем з кислинкою і повітряна шапочка з крему "мокре" безе. Ці тістечка виходять такі легкими, ніжними, що важко зупинитися на одному…двох… трьох! Швидше записуйте рецепт, як приготувати кошики з нуту з білковим кремом.
- Пюре овочеве - 125 грам (з нуту)
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Жовток - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 160 грам
- Білок - 4 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
- Джем айвовий - 100 грам (з кислинкою)
- Сік лимонний - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Для пюре з нуту горох слід заздалегідь промити, замочити у великій кількості води. Відварити в чистій воді протягом 1 годину, злийте воду, обсушити горошини. Чим менше рідини залишиться, тим менше муки візьме тісто. Зітреш нут до стану пюре.
Вершкове масло розітріть з борошном і сіллю в крихту. Додайте жовток і Нутовая пюре, перемішайте, зберіть тісто в кулю. Загорніть в харчову плівку, залиште в холодильнику на 20 хвилин.
Розділити тісто 2 рівні частини і кожну поділіть на 8 частин, приблизно по 40 г.
Розкачайте кожну частину в тонкий корж, розподіліть їх по силіконовим формочках для кексів. Наколи тісто виделкою і відправте в пекти в духовку при 200 ° С 20 хвилин.
Підготуйте продукти для крему "мокре" безе і начинки.
У каструльці злегка збийте білки .
Не перестаючи збивати, додайте цукор, ванілін і лимонний сік. Каструльку з кремом поставте на киплячу водяну баню, так щоб каструлька не торкалася води. Збивайте міксером протягом 10-12 хвилин. Потім зніміть з вогню і збивайте ще 3 хвилини.
Крем помістіть в кондитерський мішок.
Джем розкладіть по кошиках.
Зверху нанесіть башточку з крему. Прикрасьте за бажанням свіжими ягідками або шоколадною стружкою.
Смачного!
Смачного!