Бісквітне тістечко з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо найближчим часом очікуються гості, тоді вам корисно буде дізнатися, як приготувати бісквітне тістечко з білковим кремом. Цей десерт підкорить всіх своєю ніжною структурою і смачною начинкою.
Приготування такого тістечка не відніме занадто багато часу. По суті, бісквіт готується дуже просто, а процес "збірки" торта - справа приємна і легке. Верхівку можна прикрасити ще одним видом крему або збитими вершками. Вдалого приготування!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 7 Ст. Ложок
- Сік лимонний - 1/3 чайних ложки
- Джем - 50 грам
Готуємо тісто для бісквіта. 3 яйця збиваємо в білу піну, підсипає по чуть-чуть цукор продовжуючи збивати. Ваше завдання повністю розчинити цукор. В кінці додайте просіяне борошно з розпушувачем і замісити однорідне тісто. Переливаємо тісто в форму, застелену пергаментом. Запікаємо бісквіт в духовці 40 хвилин, температура - 190 градусів.
Остудіть бісквіт. За допомогою терки акуратно зчищають крихти з усіх боків, надаючи бісквіту ідеально рівну форму. Крихти пізніше знадобляться.
Тепер розріжте гострим ножем бісквіт на дві частини. Ріжемо поздовжньо.
Приготуємо білковий крем. Охолоджений білок збиваємо, потім підсипає цукрову пудру і вливаємо кілька крапель лимонного соку. Встановлюємо масу на водяну баню і збиваємо 7-8 хвилин до ущільнення структури.
Змащуємо один з коржів ягідним джемом.
Зверху наносимо частина білкового крему.
Поверх крему кладемо другий корж. Також змащуємо його джемом.
А тепер кремом.
Нарізаємо бісквіт порційними шматочками. Бічну сторону кожного тістечка присипаємо крихтами.
Прикрашаємо верхівку на свій розсуд і ставимо тістечко в холодильник на 1 час. Смачного!