Швидке листкове тісто за 15 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Приготування листкового тіста - справа трудомістка, потребує багато часу. Давайте приготуємо швидке тісто, цей рецепт дістався мені від бабусі, часу буде потрібно мало, а тісто вийде чудовим.
Вироби з листкового тіста дуже популярні: вони легкі і хрусткі. Якщо ви не хочете користуватися покупним листковим тістом, а щоб зробити класичне, немає часу, скористайтеся цим простим рецептом. Раніше, коли листкове тісто ще не продавали в магазині, таке робила моя бабуся - велика майстриня за частиною випічки. З такого тесту ми пекли і торт "наполеон", і пиріжки з різною начинкою (і солоної, і солодкої). Розповідаю, як приготувати швидке листкове тісто за 15 хвилин.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам (або маргарину)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Вода - 1/2 склянки
- Горілка - 1 Ст. Ложка
Просіваємо борошно в миску, в якій будемо робити тісто.
Масло нам знадобиться тільки з холодильника. Рубаємо його на шматочки і викладаємо в борошно. А далі починаємо працювати або ножем, або виделкою: рубаємо масло з борошном до стану великої крихти.
І ні в якому разі не перетирають руками, масло не повинно розтанути.
Наливаємо в стакан холодну воду, додаємо сіль, лимонну кислоту і горілку. Розмішуємо до розчинення крупинок.
Виливаємо воду в олійно-борошняну суміш, швидко замішуємо тісто. З такого тіста можна робити випічку відразу ж.