Швидке бездріжджове тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
З дитинства я пам'ятаю дуже смачні мамині пиріжки на сковороді з найрізноманітнішими начинками: свіжими яблуками, варенням, картоплею, грибами і капустою. Сайчас я готую пиріжки тільки за маминим рецептом.
Поділюся з вами рецептом, як приготувати швидке бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі. Це тісто ідеально підходить для приготування смажених на сковороді пиріжків як з несолодкої, так і з солодкою начинкою. Для солодких пиріжків просто додайте в тісто 1 ст. Ложку сахара.
- Кефір - 450 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3-4 склянок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кефір беріть пожирніше, можете використовувати
Також домашнє кисле молоко, тоді пиріжки вийдуть ще більш пишними і довше залишатимуться м'якими.
Також домашнє кисле молоко, тоді пиріжки вийдуть ще більш пишними і довше залишатимуться м'якими.
У кефір всипте соду, розмішайте і залишіть на кілька хвилин. Потім додайте яйце.
Введіть борошно, замісіть м'яке тісто.
Тепер з нього сформуйте пиріжки з будь-якою начинкою - і швиденько кидайте на сковороду. Через пару хвилин Ароматні пиріжки будуть готові.