Рецепт Листкове тісто за 10 хвилин фото

Листкове тісто за 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв.

Приготування класичного листкового тіста - процес трудомісткий і виснажливий. Спростимо цю роботу і приготуємо швидке, або скоростигла листкове тісто. Воно підходить для випічки будь-яких виробів.

Опис приготування:

Всі ми знаємо, як важко приготувати класичне листкове тісто, і ще й не факт, що воно у вас вийде. Моя бабуся користувалася кількома рецептами приготування швидкого листкового тіста, і цей - один з них. Розповідаю, як приготувати листкове тісто за 10 хвилин. Результат вас порадує.

1. Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль, перетираємо все з маслом в крихту. Сильно не намагайтеся, крихта не повинна бути дуже дрібною.

2. Додаємо сметану - і швидко замішуємо гладке тісто. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності підсипте трохи борошна.

Таке тісто відмінно підходить для випічки коржів для тортів, основи для піци, листкових пирогів і рулетів і багато чого іншого. Перед випічкою тісто краще розкачати і скласти кілька разів. Його можна заморожувати і зберігати в холодильнику 1-2 дня.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки (може, трохи більше)
  • Вершкове масло або маргарин - 200 грам
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
Всі ми знаємо, як важко приготувати класичне листкове тісто, і ще й не факт, що воно у вас вийде. Моя бабуся користувалася кількома рецептами приготування швидкого листкового тіста, і цей - один з них. Розповідаю, як приготувати листкове тісто за 10 хвилин. Результат вас порадує.

1. Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль, перетираємо все з маслом в крихту. Сильно не намагайтеся, крихта не повинна бути дуже дрібною.

2. Додаємо сметану - і швидко замішуємо гладке тісто. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності підсипте трохи борошна.

Таке тісто відмінно підходить для випічки коржів для тортів, основи для піци, листкових пирогів і рулетів і багато чого іншого. Перед випічкою тісто краще розкачати і скласти кілька разів. Його можна заморожувати і зберігати в холодильнику 1-2 дня.

Схожі рецепти