Листкове тісто за 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Приготування класичного листкового тіста - процес трудомісткий і виснажливий. Спростимо цю роботу і приготуємо швидке, або скоростигла листкове тісто. Воно підходить для випічки будь-яких виробів.
Всі ми знаємо, як важко приготувати класичне листкове тісто, і ще й не факт, що воно у вас вийде. Моя бабуся користувалася кількома рецептами приготування швидкого листкового тіста, і цей - один з них. Розповідаю, як приготувати листкове тісто за 10 хвилин. Результат вас порадує.
1. Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль, перетираємо все з маслом в крихту. Сильно не намагайтеся, крихта не повинна бути дуже дрібною.
2. Додаємо сметану - і швидко замішуємо гладке тісто. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності підсипте трохи борошна.
Таке тісто відмінно підходить для випічки коржів для тортів, основи для піци, листкових пирогів і рулетів і багато чого іншого. Перед випічкою тісто краще розкачати і скласти кілька разів. Його можна заморожувати і зберігати в холодильнику 1-2 дня.
- Борошно пшеничне - 2 склянки (може, трохи більше)
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль, перетираємо все з маслом в крихту. Сильно не намагайтеся, крихта не повинна бути дуже дрібною.
2. Додаємо сметану - і швидко замішуємо гладке тісто. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності підсипте трохи борошна.
Таке тісто відмінно підходить для випічки коржів для тортів, основи для піци, листкових пирогів і рулетів і багато чого іншого. Перед випічкою тісто краще розкачати і скласти кілька разів. Його можна заморожувати і зберігати в холодильнику 1-2 дня.