«ліниве» листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)
На відміну від класичного рецепту приготування листкового тіста, цей спосіб є досить швидким і не вимагає великих зусиль. А підходить таке тісто для самих різних видів випічки. Рекомендую!
У процесі приготування "ледачого" листкового тіста дуже важливими нюансами є якісне охолодження всіх інгредієнтів і посуду, а також мінімізація контакту холодного тесту з руками. При дотриманні цих умов вироби з такого тіста виходять листковим, хрусткими і неймовірно смачними.
- Вершкове масло - 140 грам
- Борошно пшеничне (першого або вищого сорту) - 200 грам(+20-30 г)
- Борошно пшеничне цільнозернових - 30 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
Борошно просійте в глибоку миску (враховуйте, що додатково до вказаної кількості буде потрібно ще 20-30 грам для роботи з тестом), додайте сіль.
За допомогою двох негострих ножів порубати масло з борошном і водою, перемішуючи інгредієнти.
На посипаною борошном поверхні розкачайте охолоджене тісто в прямокутний пласт товщиною 5-7 мм. При цьому стежте, щоб тісто не прилипало до робочої поверхні і качалці. Загніть одну третину тесту до центру пласта.
Добре охолодіть готове тісто і використовуйте для подальшого приготування виробів з нього.