«ліниве» листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.
На відміну від класичного рецепту приготування листкового тіста, цей спосіб є досить швидким і не вимагає великих зусиль. А підходить таке тісто для самих різних видів випічки. Рекомендую!
Опис приготування:
У процесі приготування"ледачого" листкового тіста дуже важливими нюансами є якісне охолодження всіх інгредієнтів і посуду, а також мінімізація контакту холодного тесту з руками. При дотриманні цих умов вироби з такого тіста виходять листковим, хрусткими і неймовірно смачними.
- Вершкове масло - 140 грам
- Борошно пшеничне (першого або вищого сорту) - 200 грам(+20-30 г)
- Борошно пшеничне цільнозернових - 30 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
При підготовці інгредієнтів для тіста зверніть особливу увагу на їх охолодження: вода повинна бути крижаний, олія - попередньо замороженим (вийняти його з морозилки слід за 10-15 хвилин до початку приготування), борошно і необхідний посуд також слід охолодити.
Борошно просійте в глибоку миску (враховуйте, що додатково до вказаної кількості буде потрібно ще 20-30 грам для роботи з тестом), додайте сіль.
Холодне масло поріжте кубиками і додайте до борошна, влийте крижану воду.
За допомогою двох негострих ножів порубати масло з борошном і водою, перемішуючи інгредієнти.
Руками швидко зберіть тісто в кулю, помістіть в пакет або оберніть плівкою і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
На посипаною борошном поверхні розкачайте охолоджене тісто в прямокутний пласт товщиною 5-7 мм. При цьому стежте, щоб тісто не прилипало до робочої поверхні і качалці. Загніть одну третину тесту до центру пласта.
Накрийте вільної третю складений пласт так, щоб вийшов тришаровий прямокутник, знову помістіть тісто в холодильник на 15-20 хвилин, а потім повторіть розкочування і складання ще 2-3 рази.
Добре охолодіть готове тісто і використовуйте для подальшого приготування виробів з нього.