Рецепт Французьке листкове тісто фото

Французьке листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 6-10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Рецепт, як приготувати французьке листкове тісто, взятий з кулінарної книги одного французького кондитера. Є різні варіанти його приготування, однак цей робить випічку особливо повітряної і легкою.

Опис приготування:

У кожній країні рецепт листкового тіста трохи перероблений під особливості тієї чи іншої культури, проте, саме французький варіант робить випічку пишної, багатошарової і повітряної. І хоча в магазинах великий вибір листкового тіста, але зроблене своїми руками виходить значно смачніше.

  • Борошно пшеничне - 0, 4 кілограма
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 0, 5 кілограма
французьке листкове тісто - фото крок 1
1. 75 грам вершкового масла розтоплюю в мікрохвильовій печі і залишаю на кілька хвилин. Воду попередньо охолоджують в холодильнику, після цього розчиняю в ній сіль.
французьке листкове тісто - фото крок 2
2. Через сито просівають борошно і пересипаю її в миску, в центрі роблю поглиблення і вливаю солену холодну воду, а також розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло.
французьке листкове тісто - фото крок 3
3. Замішую еластичне тісто, потім перекладаю його на харчову плівку і загортаю, роблю корж і відправляю її в холодильник на дві години.
французьке листкове тісто - фото крок 4
4. Час, що залишився розм'якшене масло перекладаю в миску і дерев'яною ложкою розминаю його.
французьке листкове тісто - фото крок 5
5. Через дві години дістаю тісто з холодильника і викладаю його на поверхню, присипану борошном, розкочують в квадратний пласт.
французьке листкове тісто - фото крок 6
6. З миски дістаю масло і надаю йому квадратну форму, викладаючи його по центру тесту.
французьке листкове тісто - фото крок 7
7. Кожен кут загинаю до центру і щільно защипують.
французьке листкове тісто - фото крок 8
8. Розкочую прямокутник, складаю його втричі і ставлю знову в холодильник на 60 хвилин, потім знову розкочують тісто в прямокутник і складаю втричі, ставлю в холодильник на 2 годину. Проробляю процедуру 4-6 раз.
французьке листкове тісто - фото крок 9
9. На останньому етапі загортаю тісто в плівку і відставляю його в холодильник на 4 годину, після цього воно готове до використання.

Схожі рецепти