Французьке листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати французьке листкове тісто, взятий з кулінарної книги одного французького кондитера. Є різні варіанти його приготування, однак цей робить випічку особливо повітряної і легкою.
У кожній країні рецепт листкового тіста трохи перероблений під особливості тієї чи іншої культури, проте, саме французький варіант робить випічку пишної, багатошарової і повітряної. І хоча в магазинах великий вибір листкового тіста, але зроблене своїми руками виходить значно смачніше.
- Борошно пшеничне - 0, 4 кілограма
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 0, 5 кілограма
1. 75 грам вершкового масла розтоплюю в мікрохвильовій печі і залишаю на кілька хвилин. Воду попередньо охолоджують в холодильнику, після цього розчиняю в ній сіль.
2. Через сито просівають борошно і пересипаю її в миску, в центрі роблю поглиблення і вливаю солену холодну воду, а також розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло.
3. Замішую еластичне тісто, потім перекладаю його на харчову плівку і загортаю, роблю корж і відправляю її в холодильник на дві години.
4. Час, що залишився розм'якшене масло перекладаю в миску і дерев'яною ложкою розминаю його.
5. Через дві години дістаю тісто з холодильника і викладаю його на поверхню, присипану борошном, розкочують в квадратний пласт.
6. З миски дістаю масло і надаю йому квадратну форму, викладаючи його по центру тесту.
7. Кожен кут загинаю до центру і щільно защипують.
8. Розкочую прямокутник, складаю його втричі і ставлю знову в холодильник на 60 хвилин, потім знову розкочують тісто в прямокутник і складаю втричі, ставлю в холодильник на 2 годину. Проробляю процедуру 4-6 раз.
9. На останньому етапі загортаю тісто в плівку і відставляю його в холодильник на 4 годину, після цього воно готове до використання.