Французьке печиво
(покроковий рецепт з фото)
Це смачне печиво - одне з найпопулярніших у Франції. Можна робити його з різними добавками, я пропоную спекти мигдальне печиво. Процес простий, але знадобиться спеціальна форма для випічки.
Пропоную вам прямо сьогодні зробити дуже смачне, легке, тане в роті і ароматне французьке печиво, яке, до того ж, і готується дуже швидко. Ви легко зможете запекти його в звичайний недільний день, поки ваші рідні ще не прокинулися, і таким чином порадувати їх, подавши до сніданку ароматну домашню випічку. Розповідаю, як приготувати французьке печиво. Переконайтеся, що рецепт дійсно простий і легкий. З даної кількості інгредієнтів виходить 16 печенюшок.
- Мигдалеве борошно - 100 грам
- Пшеничне борошно - 80 грам
- Яйця - 2 штуки (середнього розміру)
- Цукрова пудра - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка (на кінчику ножа)
Змішуємо пшеничну і мигдалеву борошно з дрібкою солі.
У миску вибиваємо яйця і додаємо цукрову пудру з ваніліном.
І збиваємо: можна міксером, а можна звичайним віночком.
Додаємо до збитих яєць розтоплене, але тепле вершкове масло. Збиваємо до однорідності.
Додаємо до отриманої маси суміш пшеничного і мигдальної муки. Збиваємо до отримання однорідного тіста.
Нам знадобиться форма для випічки печива, мої виглядають, як морські мушлі.
Заповнюємо форми тестом.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хвилин. Готове печиво можна посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур'ю.