Французьке м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Таке французьке м'ясо можна готувати з двома варіантами заправки. Я пропоную один з варіантів. У сучасній інтерпретації м'яса по-французьки ви не знайдете гриби, але так смачніше і оригінальніше.
Хто не любить м'ясо, та ще запечене з картоплею і сиром. Деякі додають ще гриби, але сучасна інтерпретація м'яса по-французьки цього не вимагає. Спробуйте приготувати французьке м'ясо у вигляді запіканки саме за цим рецептом. Навіть на святковий стіл це блюдо буде доречним.
- Свинина - 700-800 грам
- Картопля - 5 штук
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сир твердий - 300 грам
- Майонез - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Цибуля - 1-2 штуки
- Майонез - 200 грам
1. Підготуйте заздалегідь всі інгредієнти і обов'язково використовуйте размороженное м'ясо. Картоплю треба нарізати кільцями. З м'яса найкраще брати свинину - саме вона в поєднанні з іншими інгредієнтами виходить соковитою і ароматною.
2. Я готую французьке м'ясо по типу запіканки - нарізати просто і зручно, і готується швидше. Беремо форму для запікання і добре змащуємо її маслом. Тепер почнемо викладати інгредієнти по черзі.
3. В даному випадку пропорції не важливі - оцінюйте кількість інгредієнтів на-віч з урахуванням розміру вашої форми. Першим шаром ми викладаємо картопля - отака "подушка" для м'яса. Викладайте його внахлест. Я завжди використовую гілочку розмарину.
4. Свинину нарізуйте слайсами, шириною сантиметрів 5 і товщиною не більше 5 мм. Посоліть картоплю і за бажанням змастіть майонезом.
5. Викладаємо нарізану кільцями цибулю, рівномірно розподіляючи його по поверхні.
6. На цибулю я викладаю ще шар картоплі. Наступний шар - тертий сир. Додайте його більше - запіканка вийде смачніше.
7. Змішайте майонез з молоком (тоді краще не промащувати шари майонезом) і залийте вміст так, щоб соус ледь покрив поверхню.
8. Відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку до рум'яної скоринки (приблизно 40 хвилин).
9. Дайте їй трохи охолонути, після чого подавайте до столу. Смачного!