Французьке пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт чудового французького печива "шаблі" . Печиво ніжне, розсипчасте і дуже смачне. Підійде до чаю, кава, молоку дорослим і дітям.
Це французьке печиво своєю назвою зобов'язане місту Шаблі-сюр-Сарт, де воно було виготовлено вперше в 1670 році. Готується печиво дуже просто. Можна какао в тісто не класти, теж буде смачно. Якщо ви хочете отримати більш м'яке печиво, то додайте розпушувач, а якщо хрустке, то не додавайте. Можна зробити печиво і будь-який інший форми, але для "шаблі" класикою вважається саме таке.
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Какао-порошок - 20 грам
- Борошно пшеничне - 230 грам
- Яєчний білок - 1 штука
- Розпушувач - 2 щіпки
Підготуйте інгредієнти для приготування печива.
М'яке вершкове масло викладіть в миску і додайте цукрову пудру.
Збийте міксером масло з цукровою пудрою, додайте пару пучок розпушувача.
Яєчний білок викладіть в миску.
Збийте білок міксером до м'яких піків і додайте столову ложку цукрової пудри.
Збийте білок з цукровою пудрою.
Викладіть збитий білок в миску з маслом і цукровою пудрою, перемішайте.
Насипте в миску какао і борошно.
Перемішайте какао з борошном.
Поступово додайте в тісто суміш какао і борошна.
Замісити досить густе, але еластичне тісто. Зручно це робити за допомогою міксера.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою "зірочка" відсадити тісто на деко у вигляді англійської літери W.
Випікайте печиво в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки.
Ароматне, ніжне і смачне французьке печиво "шаблі" готово.
Подавайте печиво до чаю, кава, молоку або компоту.