Бісквітне французьке печиво «Мадлен»
(покроковий рецепт з фото)
Це знаменитий десерт, який хоча б раз спробувати повинен кожен Процес випічки зовсім нескладний, єдина уязик: потрібна спеціальна форма, щоб зробити оригінальні черепашки.
Хочу поділитися з вами покроковим розповіддю про те, як приготувати бісквітне французьке печиво "мадлен" . Воно виходить настільки смачним, що просто неможливо відірватися! При цьому набір інгредієнтів цілком традиційний. Це класичний варіант, але при бажанні ви можете занурити його в шоколад перед подачею, буде дуже здорово, а також присипте цукровою пудрою, наприклад.
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукор - 130 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 150 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 200 градусів. Поставте розтоплювати вершкове масло.
2. У розтоплене масло, трохи остудивши його попередньо, всипте цукор.
3. Ретельно збийте. По одному введіть яйця.
4. Додайте цедру лимона, розпушувач, сіль і борошно. Перемішайте тісто до однорідності.
5. Розкладіть по спеціальним формочках для випічки бісквітного французького печива "мадлен" і відправте в духовку запікатися хвилин 15 до румяности. Готове печиво остудіть на решітці перед подачею.