Бісквітне печиво «Мадлен»
(покроковий рецепт з фото)
Це бісквітне печиво також називають міні-кексиками, так як воно випікається в спеціальній формі. Ніжне і вологе, як бісквіт, його можна доповнити лимонним або іншим кремом, ягодами і сухофруктами.
Бісквітне печиво "мадлен" одне з найбільш ніжних і повітряних, так як для нього готується бісквітне тісто, яким заповнюють спеціальні формочки. Це традиційний французький рецепт, але його можна трохи змінити, додавши, наприклад, крем в тепле тісто. У мене немає спеціальних формочок для цього печива, тому я використовувала формочки для маленьких кексів. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітне печиво "мадлен" .
- Цукор - 130 грам
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Яйця - 3 штуки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Розтопіть на повільному вогні масло, додайте до нього мед і молоко.
3. Збийте яйця з цукром. Масляну частина з'єднайте з яєчної.
4. Додайте борошно з розпушувачем і цедрою лимона. Накрийте миску плівкою або тарілкою і поставте в холодильник на півгодини.
4. Змастіть форму маслом, також присипте її борошном. Заповніть формочки тестом. Покладіть в середину будь-яку начинку.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин. За бажанням наповніть тепле печиво кремом.
6. Смачного!