Печиво «Мадлен»
(покроковий рецепт з фото)
Для печива "мадлен" потрібні спеціальні формочки, так як це печиво у формі морських черепашок. Але можна приготувати це печиво і в інших формах, якщо спеціальних у вас немає.
Бісквітне печиво «Мадлен» з різноманітними добавками дуже ніжне і смачне. З приводу його походження у Франції існує безліч легенд. Одна з них така, що на одному з королівських прийомів через хворобу шеф-кухарі не приготували десерту. Ситуацію врятувала служниця на ім'я Мадлен, яка приготувала печиво за рецептом своєї мами.
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 150 грам
- Цукор ванільний - 5 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вершкове масло - 120 грам
1. Для початку нам потрібно збити яйця з цукровою пудрою. Можна використовувати і просто цукор, але, повірте на слово, з цукровою пудрою тісто вийде ніжніше. Яєчна маса повинна у вас вийти світла.
2. Просіяне борошно додайте в яйця. Тут потрібно додати ароматизатор. У нас ми додаємо ваніль. Але можна взяти будь-який на ваш смак. Це може бути лимонний сік з цедрою лимона, карамельний лікер або роязик настоянка. Все залежить від вашого смаку.
3. Розтопити вершкове масло і влийте в тісто. Масу потрібно добре перемішати до отримання однорідності.
4. Вийшло тісто негусто. Його потрібно розлити по формах.
5. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Форму поставте в духовку і випікайте близько 20 хвилин. Печиво не повинно було потріскатися. Щось я напартачив з температурою. Але від цього вони не стали гірше. Дуже ніжне, смачне і ароматне печиво. Добре підійдуть і на сніданок, і десерт, і на банкет.