Рецепт Мадлен з апельсиновою цедрою фото

Мадлен з апельсиновою цедрою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Печиво

Ще один рецепт мадленок - на цей раз апельсиновий варіант. Всі такий же простий, як і попередні, але зі своєю родзинкою. При бажанні ви можете замінити апельсинову цедру на лимонну.

Я печу печиво в силіконової формі, тому ніяк її не готуються і нічим не змащую, випічка прекрасно витягується і не прилипає. Якщо немає спеціальної форми у вигляді черепашок, це не означає, що Ви не зможете приготувати це печиво. Беріть форму для маффінів, вийде печиво у вигляді шайбочек, головне класти тесту не дуже багато. Або будь-яку форму для бісквітного печива, їх зараз багато в продажу, у вигляді квіточок, квадратиків і різних фігурок.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Апельсинова цедра - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Чорний шоколад - 150 грам
  • Харчова сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кленовий сироп - 0, 25 склянки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Пісочне печиво - 1 штука
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 1
1. Змішайте в сотейнику 50 грам цукру, кленовий сироп, сіль і воду. Підігріває карамель на середньому вогні. Готуйте її п'ять хвилин після закипання, поки вона не придбає бурштиновий відтінок. В кінці додайте харчову соду і дуже швидко розмішайте.
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте розтоплене вершкове масло, мед і ванільний екстракт. В іншій ємності збийте яйця з цукром за допомогою міксера. Змішайте борошно, соду, розпушити, яєчну і масляну суміш, цедру. Замісити тісто.
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 3
3. Розподіліть тісто в форму для печива.
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 4
4. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 13 хвилин.
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 5
5. Розтопіть шоколад на водяній бані і занурте печиво в ганаш.
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 6
6. Одне печиво растолчіте в середню крихту.
мадлен з апельсиновою цедрою - фото крок 7
7. Поки шоколад не застиг, занурте печиво в крихту і дайте охолонути. Приємного чаювання!

Схожі рецепти