Бісквіт з апельсиновою цедрою
(покроковий рецепт з фото)
Повітряний, ароматний і дуже смачний бісквіт, який підійде для приготування тортів або просто як десерт до чаю. Беріть на замітку рецепт!
Приготувати бісквіт з апельсиновою цедрою дуже просто, він добре піднімається і має пористу повітряну структуру. Якщо ви будете використовувати його в подальшому для приготування тортів, то використовуйте круглу форму діаметром 27-30 см. Врахуйте, що чим менше форма, тим вище буде бісквіт. Я пекла його в духовці, але можна пекти і в мультиварці. Використовуйте режим "випічка" і готуйте до звукового сигналу.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 5 Ст. Ложок (з гіркою)
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Апельсин - 1 штука(Cedra)
- Ванілін - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйця і цукор.
Збийте за допомогою блендера або міксера протягом 7-10 хвилин до збільшення в обсязі в 2, 5-3 рази і появи білої повітряної піни.
Додайте сіль, ванілін, розпушувач і частинами введіть борошно. Кожен раз перемішайте тісто лопаткою акуратними рухами зверху вниз.
В самому кінці додайте апельсинову цедру.
Перелийте тісто в форму для запікання, дно якої попередньо застеліть пергаментом. Ні папір, ні форму я нічим не змащую. У мене прямокутна форма, але якщо ви збираєтеся надалі використовувати бісквіт для приготування торта, то можна взяти круглу діаметром не менше 27-30 см.
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Я подавала бісквіт з чаєм, посипавши його зверху цукровою пудрою. Смачного!