Рецепт Бісквіт з апельсиновою цедрою фото

Бісквіт з апельсиновою цедрою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Бісквіт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Повітряний, ароматний і дуже смачний бісквіт, який підійде для приготування тортів або просто як десерт до чаю. Беріть на замітку рецепт!

Опис приготування:

Приготувати бісквіт з апельсиновою цедрою дуже просто, він добре піднімається і має пористу повітряну структуру. Якщо ви будете використовувати його в подальшому для приготування тортів, то використовуйте круглу форму діаметром 27-30 см. Врахуйте, що чим менше форма, тим вище буде бісквіт. Я пекла його в духовці, але можна пекти і в мультиварці. Використовуйте режим"Випічка" і готуйте до звукового сигналу.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 5 Ст. Ложок (з гіркою)
  • Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Апельсин - 1 штука(Cedra)
  • Ванілін - За смаком
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте яйця і цукор.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 3
Збийте за допомогою блендера або міксера протягом 7-10 хвилин до збільшення в обсязі в 2, 5-3 рази і появи білої повітряної піни.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 4
Додайте сіль, ванілін, розпушувач і частинами введіть борошно. Кожен раз перемішайте тісто лопаткою акуратними рухами зверху вниз.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 5
В самому кінці додайте апельсинову цедру.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 6
Перелийте тісто в форму для запікання, дно якої попередньо застеліть пергаментом. Ні папір, ні форму я нічим не змащую. У мене прямокутна форма, але якщо ви збираєтеся надалі використовувати бісквіт для приготування торта, то можна взяти круглу діаметром не менше 27-30 см.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 7
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
бісквіт з апельсиновою цедрою - фото крок 8
Я подавала бісквіт з чаєм, посипавши його зверху цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти