Кекс на кефірі з апельсиновою цедрою
(покроковий рецепт з фото)
В арсеналі кожної господині, люблячої домашню випічку, є безліч смачних рецептів. Я хочу запропонувати поповнити вашу колекцію цим простим і неймовірно апетитним кексом до чаю для дорослих і дітей.
Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати кекс на кефірі з апельсиновою цедрою в мультиварці. Звичайно ж, рецепт чудово підійде і для духовки. Щоб смак у кексу був більш цитрусовий, я рекомендую додавати в тісто не тільки цедру, але сік. До речі, це додасть випічці приголомшливий сонячний колір. Спробуйте, я впевнена, що вам сподобається!
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Апельсин - 1-2 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 350 грам (приблизно)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1. Необхідних інгредієнтів трохи, і всі вони досить прості і доступні.
2. Процес теж зовсім нескладний. У глибокій мисці збийте яйця з цукром і дрібкою солі.
3. Соду погасите в склянці кефіру, перемішайте і вилийте все в тісто. Додайте розтоплене вершкове масло.
4. Апельсин вимийте і висушіть, натріть на тертці цедру. Можна додати сік за смаком.
5. Невеликими порціями всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто без грудочок.
6. Чашу мультиварки (або форму для кексу, якщо печете в духовці) змастіть маслом. Щоб вийшов справжній кекс, можна в центр поставити обмежувач. Жерстяна баночка від горошку або згущеного молока чудово підійде. Викладіть тісто, розрівняйте і встановіть програму "випічка" з 1 час.
7. Готовий кекс перед подачею можна присипати цукровою пудрою або доповнити глазур'ю, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!