Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Раджу вам дізнатися, як приготувати Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками - традиційну для Великої Британії та Шотландії випічку до чаю. Приготувати Сконе не важко, а аромат у них дивовижний.
Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками стануть відмінним варіантом випічки до чаю. Вони виходять в міру вологими всередині і хрусткими зовні. Таке печиво можна розрізати на дві частини і змащувати вершковим маслом або джемом (або подавати цілим). Слідкуйте за тим, щоб не перетримати Сконе в духовці, ні повинні стати злегка золотавими. За бажанням можете додати мак в тісто або посипати вже готову випічку цукровою пудрою.
- Борошно - 270 грам
- Цукор - 60 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 штука
- Ізюм - 4 Ст. Ложки
- Бавовна - 130-140 мілілітрів (або молоко)
1. Просіяне борошно змішайте з цукром, сіллю і розпушувачем. Додайте вершкове масло кімнатної температури і за допомогою вилки перетворите масу в крихту.
2. Додайте цедру апельсина і родзинки. Добре розмішайте і додайте молоко або сколотини. Замісити м'яке тісто. На посипаній борошном дошці розпластайте його в прямокутник товщиною в 2 см.
3. За допомогою склянки виріжте кружечки з тіста, перекладіть їх на застелений пергаментним папером деко. Змастіть Сконе зверху молоком.
4. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 12-15 хвилин. Готові Сконе розріжте навпіл і змастіть джемом. Смачного!