Рецепт Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками фото

Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня , Шотландська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин, Сухофрукти
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Раджу вам дізнатися, як приготувати Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками - традиційну для Великої Британії та Шотландії випічку до чаю. Приготувати Сконе не важко, а аромат у них дивовижний.

Сконе з апельсиновою цедрою і родзинками стануть відмінним варіантом випічки до чаю. Вони виходять в міру вологими всередині і хрусткими зовні. Таке печиво можна розрізати на дві частини і змащувати вершковим маслом або джемом (або подавати цілим). Слідкуйте за тим, щоб не перетримати Сконе в духовці, ні повинні стати злегка золотавими. За бажанням можете додати мак в тісто або посипати вже готову випічку цукровою пудрою.

  • Борошно - 270 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Цедра апельсина - 1 штука
  • Ізюм - 4 Ст. Ложки
  • Бавовна - 130-140 мілілітрів (або молоко)
сконе з апельсиновою цедрою і родзинками - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з цукром, сіллю і розпушувачем. Додайте вершкове масло кімнатної температури і за допомогою вилки перетворите масу в крихту.
сконе з апельсиновою цедрою і родзинками - фото крок 2
2. Додайте цедру апельсина і родзинки. Добре розмішайте і додайте молоко або сколотини. Замісити м'яке тісто. На посипаній борошном дошці розпластайте його в прямокутник товщиною в 2 см.
сконе з апельсиновою цедрою і родзинками - фото крок 3
3. За допомогою склянки виріжте кружечки з тіста, перекладіть їх на застелений пергаментним папером деко. Змастіть Сконе зверху молоком.
сконе з апельсиновою цедрою і родзинками - фото крок 4
4. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 12-15 хвилин. Готові Сконе розріжте навпіл і змастіть джемом. Смачного!

Схожі рецепти