Лимонне печиво «Мадлен» з лохиною
(покроковий рецепт з фото)
Особливий рецепт мадленок - з лохиною і лимонним ароматом. Ароматні і ніжні, ці печива просто тануть у роті! неодмінно спробуйте!
Я пекла ці чудові печива в формочках для міні-мадлен - буквально на один укус. Але якщо у вас немає таких формочок, цілком можна випікати і на аркуші, розливаючи тісто столовою ложкою, і в формочках для кексів, тільки наливати на денце зовсім небагато, щоб печива пеклися швидко. Мадлен не люблять довго сидіти в духовці - раз - і готово!
- Борошно пшеничне в / сорт - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Лимон - 1/2 штуки
- Лохина - 1/2 склянки
- Сіль морська - 1 щіпка
Відкладіть столову ложку цукру. Решта цукру збийте в піну з яйцями і натертої на дрібній тертці лимонною цедрою половини лимона.
Розм'якшене масло збийте з відкладеним цукром дочиста.
Ретельно просійте борошно з розпушувачем і дрібкою солі в яєчну суміш. Туди ж додайте збите масло.
Міксером на низькій швидкості швидко змішайте тісто. Дайте йому постояти хвилин 20.
Розкладіть тісто по формах і втисніть по парі-трійці ягід лохини - в залежності від розміру ваших формочок.
Випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці, знизивши температуру через 3-4 хвилини до 170 градусів. Чи не перетримуйте печива, колір повинен бути золотистим, а не коричневим. Трохи остудивши печива в формочках, викладіть їх остигати на решітку, щоб не отмокла.
Рекомендується подавати печеньки теплими. Але і на наступний день вони дуже смачні.
Рекомендується подавати печеньки теплими. Але і на наступний день вони дуже смачні.