Неаполітанське печиво
(покроковий рецепт з фото)
Неаполітанське печиво - особливий вид випічки в італійській кухні. Таке печиво готують на Різдво. Випічка виходить дуже яскрава, по справжньому святкова, стане солодким прикрасою будь-якого столу.
Що тут скажеш, італійці вміють готувати не тільки смачну, але ще дуже красиву їжу. Неаполітанське печиво яскраве тому підтвердження. Різнокольорові повітряні коржі, просочені солодким джемом і покриті чорним шоколадом - просто смакота. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати цей цікавий святковий десерт. Тільки потрібно запастися терпінням, перед тим як його з'їсти. Для просочення коржів нам знадобиться 8 годин, а краще ціла ніч. Джем можна взяти будь-який, але якщо буде дуже густий, потрібно розвести трохи водою. Барвники для тесту можна використовувати будь-які, але мені сподобалося ось таке яскраве поєднання кольорів. Шоколад беріть тільки гіркий, інакше є ймовірність пересолодити печиво. Спробуйте цей рецепт і ваші дітки будуть в захваті.
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Мигдальний паста - 230 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Абрикосовий джем - 170 грам
- Малиновий джем - 170 грам
- Шоколад чорний гіркий - 200 грам
- Харчовий барвник - 3 штуки (зелений, червоний, жовтий)