Рецепт Неаполітанське печиво фото

Неаполітанське печиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Печиво

Неаполітанське печиво - особливий вид випічки в італійській кухні. Таке печиво готують на Різдво. Випічка виходить дуже яскрава, по справжньому святкова, стане солодким прикрасою будь-якого столу.

Що тут скажеш, італійці вміють готувати не тільки смачну, але ще дуже красиву їжу. Неаполітанське печиво яскраве тому підтвердження. Різнокольорові повітряні коржі, просочені солодким джемом і покриті чорним шоколадом - просто смакота. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати цей цікавий святковий десерт. Тільки потрібно запастися терпінням, перед тим як його з'їсти. Для просочення коржів нам знадобиться 8 годин, а краще ціла ніч. Джем можна взяти будь-який, але якщо буде дуже густий, потрібно розвести трохи водою. Барвники для тесту можна використовувати будь-які, але мені сподобалося ось таке яскраве поєднання кольорів. Шоколад беріть тільки гіркий, інакше є ймовірність пересолодити печиво. Спробуйте цей рецепт і ваші дітки будуть в захваті.

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мигдальний паста - 230 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Абрикосовий джем - 170 грам
  • Малиновий джем - 170 грам
  • Шоколад чорний гіркий - 200 грам
  • Харчовий барвник - 3 штуки (зелений, червоний, жовтий)
неаполітанське печиво - фото крок 1
Belk відділ Желтков. За допомогою міксера збийте білки до стійких піків, поступово всипаючи 1/4 склянки цукру. Складіть білки в окремий посуд.
неаполітанське печиво - фото крок 2
У чашу міксера всипте решту цукру і мигдалеву пасту. Збийте все до однорідності.
неаполітанське печиво - фото крок 3
Потім додайте вершкове масло і знову все збийте до пишності.
неаполітанське печиво - фото крок 4
Далі влийте жовтки і збивайте ще кілька хвилин.
неаполітанське печиво - фото крок 5
Борошно просійте, змішайте з сіллю і додайте до тесту. Змішайте до однорідності.
неаполітанське печиво - фото крок 6
У тісто додайте білки і акуратно, за допомогою лопатки введіть збиті білки.
неаполітанське печиво - фото крок 7
Розділити тісто на три частини. У кожну частину додайте барвник. У мене рідкий, вийшло приблизно по 25 крапель.
неаполітанське печиво - фото крок 8
Кожну частину тіста викладіть на деко рівномірним шаром і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
неаполітанське печиво - фото крок 9
Коржі остудити і складіть один на одного, змастивши абрикосовим і малиновим джемом. Надішліть в холодильник для просочення на 8 годин.
неаполітанське печиво - фото крок 10
Коли коржі просочаться, розтопіть чорний шоколад і покрийте печиво рівномірним шаром.
неаполітанське печиво - фото крок 11
Зачекайте поки шоколад застигне і розріжте коржі на однакові квадрати. Печиво готове!

Схожі рецепти