Торт «Лакомка»
(покроковий рецепт з фото)
Основою гарного торта є бісквіт, м'який і повітряний бісквіт цінується ще більше. Торт "ласунка" відноситься до числа таких тортиків, спробуйте і він точно стане одним з ваших улюблених десертів.
Сьогодні ми приготуємо з вами простий рецепт торта ласуни. Надзвичайно ароматний з пікантним смаком, він підійде для будь-якого торжества або просто для сімейного чаювання.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 300 грам(200 гр - в бісквіт, 100 гр – в сироп)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 10 грам
- Борошно - 2 склянки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Кип'ячена вода - 2/3 склянки
- Сода, гашене лимонним соком - 1 Чайна ложка
- Варене згущене молоко - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Мигдаль - 100 грам
Рецепт торта ласунка з фото:
1. Готуємо бісквіт. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром до пишної піни.
1. Готуємо бісквіт. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром до пишної піни.
2. В отриману масу додаємо горілку, соду, гаситься лимонним соком, ванілін і мед.
3. Просіваємо борошно і поступово додаємо її до загальної маси, при цьому ретельно перемішуємо тісто.
4. Потім розділяємо тісто на дві частини, в одну частину додаємо какао.
5. Викладаємо тісто в форми, змащені вершковим маслом. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо наші коржі близько 20 хвилин. Готові коржі розрізаємо по-вздовж на дві частини.
6. Готуємо сироп. Для цього половину склянки цукру заливаємо 2/3 частиною води, вийде стакан 250 мл, до цього склянці додаємо коньяк, ретельно розмішуємо. Отриманим сиропом змащуємо наші бісквіти.
7. Робимо крем. Для цього розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього варене згущене молоко. Промащуємо коржі вийшов кремом зверху і з боків тортика також, обсипаємо мигдальними горішками. Можна залишити тортик для кращої просочення на ніч або можна їсти відразу, все одно торт буде дуже смачним! Смачного!