Пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Гарний і смачний домашній пиріг з дріжджового тіста з начинкою! Сьогодні це шоколадна паста та мак, для прикраси - волоські горіхи! дивіться рецепт!
Стаю рецептом, як приготувати "дріжджовий пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами" . Макову начинку можна купити готову або приготувати самостійно. Я варю мак в воді, потім відціджую добре і перекручують на кавомолці або м'ясорубці. Теж саме стосується і шоколадної пасти, вона є в продажу, а я часто варю її сама вдома, на сайті багато варіантів домашнього "нутеллою", беріть будь! Зробіть м'яке тісто, сформуйте гарний пиріг, спечіть і радуйте близьких! хай щастить!
- Борошно пшеничне - 3 склянки (тісто)
- Дріжджі свіжі - 25 грам (тісто)
- Молоко тепле - 200 мілілітрів (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Ванілін - 1 щіпка (тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Рослинна олія без запаху - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
- Мак - 100 грам (начинка)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Шоколадна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Горіхи волоські мелені - 2 Ст. Ложки
- Жовток яєчний - 1 штука (для змазування пирога)
1. Підготуйте продукти. Макову начинку я приготувала заздалегідь: промила мак, залила холодною водою і варила 20 хвилин, потім відкинула на тканину, щоб стекла зайва вода, перебила з цукром (можна перекрутити через м'ясорубку). Кількість тесту на 2 пирога, а начинки розрахунок на один!
2. У теплому молоці розчинити дріжджі свіжі, сіль, цукор. Перемішайте. Додайте топлене вершкове масло, яйце, ванілін, борошно, замісіть м'яке пластичне тісто. Накрийте серветкою і приберіть в тепло на годинку для підйому.
3. Testo майже!
4. Розділити тісто 4 частини. Форму змастіть рослинною олією. Одну частину тіста розкачати за розміром форми. По центру поставте піалочку.
5. Розподіліть начинку макову навколо пиалочки.
6. Приберіть піалочку, а в центр покладіть шоколадну пасту.
7. Другу частину тіста розкачати, обережно накрийте начинку. Поставте на місце піалочку, від неї розріжте тісто з начинкою макової на сегменти, їх кількість на ваш розсуд, але чим їх більше, тим красивіше випічка.
8. Обережно переверніть кожен шматочок тіста в одному напрямку.
9. Приберіть піалочку, змастіть пиріг жовтком. У центр покладіть горішки рубані. Поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
10. Випікайте пиріг при 180 градусах 25-35 хвилин. Слідкуйте.
11. Остудіть пиріг у формі. Потім обережно перекладіть на блюдо і поріжте. Приємного!