Рецепт Пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами фото

Пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Гарний і смачний домашній пиріг з дріжджового тіста з начинкою! Сьогодні це шоколадна паста та мак, для прикраси - волоські горіхи! дивіться рецепт!

Опис приготування:

Стаю рецептом, як приготувати"Дріжджовий пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами" . Макову начинку можна купити готову або приготувати самостійно. Я варю мак в воді, потім відціджую добре і перекручують на кавомолці або м'ясорубці. Теж саме стосується і шоколадної пасти, вона є в продажу, а я часто варю її сама вдома, на сайті багато варіантів домашнього"Нутеллою" , беріть будь! Зробіть м'яке тісто, сформуйте гарний пиріг, спечіть і радуйте близьких! хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 3 склянки (тісто)
  • Дріжджі свіжі - 25 грам (тісто)
  • Молоко тепле - 200 мілілітрів (тісто)
  • Яйце - 1 штука (тісто)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
  • Сіль - 1 щіпка (тісто)
  • Ванілін - 1 щіпка (тісто)
  • Вершкове масло - 50 грам (тісто)
  • Рослинна олія без запаху - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
  • Мак - 100 грам (начинка)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (начинка)
  • Шоколадна паста - 2-3 Ст. Ложок
  • Горіхи волоські мелені - 2 Ст. Ложки
  • Жовток яєчний - 1 штука (для змазування пирога)
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Макову начинку я приготувала заздалегідь: промила мак, залила холодною водою і варила 20 хвилин, потім відкинула на тканину, щоб стекла зайва вода, перебила з цукром (можна перекрутити через м'ясорубку). Кількість тесту на 2 пирога, а начинки розрахунок на один!
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 2
2. У теплому молоці розчинити дріжджі свіжі, сіль, цукор. Перемішайте. Додайте топлене вершкове масло, яйце, ванілін, борошно, замісіть м'яке пластичне тісто. Накрийте серветкою і приберіть в тепло на годинку для підйому.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 3
3. Testo майже!
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 4
4. Розділити тісто 4 частини. Форму змастіть рослинною олією. Одну частину тіста розкачати за розміром форми. По центру поставте піалочку.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 5
5. Розподіліть начинку макову навколо пиалочки.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 6
6. Приберіть піалочку, а в центр покладіть шоколадну пасту.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 7
7. Другу частину тіста розкачати, обережно накрийте начинку. Поставте на місце піалочку, від неї розріжте тісто з начинкою макової на сегменти, їх кількість на ваш розсуд, але чим їх більше, тим красивіше випічка.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 8
8. Обережно переверніть кожен шматочок тіста в одному напрямку.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 9
9. Приберіть піалочку, змастіть пиріг жовтком. У центр покладіть горішки рубані. Поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 10
10. Випікайте пиріг при 180 градусах 25-35 хвилин. Слідкуйте.
пиріг з шоколадною пастою, маком і горіхами - фото крок 11
11. Остудіть пиріг у формі. Потім обережно перекладіть на блюдо і поріжте. Приємного!

Схожі рецепти