Біфштекс з ромом
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий шматочок м'яса - це завжди смачно, апетитно і корисно! Перед вами - рецепт чудових біфштексів з яловичини, маринованого буряка, каперсів і цибулі. М'ясо подається до столу з соусом.
До вашої уваги - простий рецепт приготування біфштексів з ромом. Спершу готуються біфштекси, для цього знадобляться такі інгредієнти: фарш із яловичини, буряк маринована, каперсами, цибуля ріпчаста, яйця, сіль і суміш перців. Додатково до м'яса подається соус, приготований на основі рому, лимона, яєць і сметани. Гарного вам дня!
- Фарш яловичий - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Буряк маринований - 150 грам
- Каперсами - 70 грам
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Жовтки - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки (для соусу)
- Ром - 1/6 L (для соусу)
- Цукор - 30 грам (для соусу)
- Лимон - 1 штука (для соусу)
- Крем - 50 грам
Подрібнюємо цибулю.
Каперсами (без рідини) дрібно нарізаємо ножем.
Буряк також подрібнюємо.
Змішуємо яловичий фарш з цибулею, каперсами і буряком. Солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Додаємо два жовтки. Перемішуємо і вибиваємо фарш, кидаючи його в миску руками.
Обсмажуємо біфштекси на розігрітій сковороді з двох сторін на середньо-високому вогні до коричневої скоринці. Потім знижуємо температуру до середньої і смажимо до готовності, приблизно 15 хвилин.
Приготуємо соус до м'яса. Збиваємо віночком 4 яйця, 150 мл ром, 30 г пісочний, щіпку солі, цедру лимона (на кінчику ножа), сік 1/2 лимона, 50 г сметани. Отриману масу прогреваем на слабкому вогні, помішуючи. Доводимо до густоти і знімаємо з вогню (не кип'ятити! ). Подаємо соус до біфштекс. Смачного!