Французькі грінки з ромом
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування грінок з ромом - куди цікавіший варіант грінок для будь-яких бутербродів або закусок. Принцип приготування майже той же, але смак - зовсім інший.
Вже не знаю, так чи готують грінки у Франції (там взагалі, наскільки знаю, їх називають крутонами), проте знайдений мною в одній кулінарній книзі рецепт називався саме так - французькі грінки з ромом. А шукала я цей рецепт з тієї причини, що стандартні грінки не дуже добре поєднувалися з креветками, а я дуже хотіла поставити на якийсь святковий стіл саме грінки з креветками. Власне, цей рецепт мене здорово виручив - французькі грінки вийшли відмінні, і тепер практично завжди я готую їх саме цим способом.
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 3 штуки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Багет - 8 скибочок
Ось з цих інгредієнтів ми приготуємо наші французькі грінки.
Змішуємо молоко і яйця, злегка збиваємо вилочкою.
Додаємо сіль, мускатний горіх і корицю.
Нарешті, додаємо ванільний екстракт і ром.
Гарненько все перемішуємо, злегка збиваємо.
Кожен шматочок багета ненадовго обмакиваем в приготовленої рідкої суміші.
Буквально кілька секунд - інакше багет розмокне, і ви його не зможете обсмажити.
Обсмажуємо скибочки багета на сухій сковороді (якщо буде сильно пригоряти - капніть трохи олії) до хрусткої золотистої скоринки з обох сторін. Готово!