Яйце-нагель з ромом
(покроковий рецепт з фото)
Цей яєчний напій знаком далеко не всім, хоча він точно гідний вашої уваги Хочу запропонувати вам цікавий варіант, як приготувати Егг-ніг з ромом і ароматними спеціями. Запам'ятовуйте!
Алкогольний варіант, зрозуміло, підходить тільки для дорослих. Але так як ром додається на останньому етапі, сміливо можна виключити його і побалувати напоєм діток. Класичне поєднання мускатного горіха і ванілі - це неймовірно. Сам напій дуже ніжний, насичений. Іншими словами - потрібно обов'язково пробувати!
- Жовтки - 6 штук
- Цукор - 3/4 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Ром - 1/3 склянки (за смаком)
- Спеції - За смаком (гвоздика, обкладинка, ваніль, мускатний горіх)
1. Акуратно відокремте жовтки від білків.
2. Додайте цукор і збийте до однорідності.
3. Паралельно доведіть майже до кипіння молоко з корицею і гвоздикою.
4. Додайте половину гарячого молока в жовтки, ретельно перемішуючи.
5. Потім з'єднайте все в каструльці і знову поставте на вогонь.
6. Томіть на повільному вогні, помішуючи, поки маса не загусне (хвилин 7-10 приблизно). Не давайте їй кипіти! Потім зніміть з вогню і влийте вершки.
7. Процідіть і залиште на годинку остигати.
8. У готовий напій додайте ром, ваніль і мускатний горіх.
9. Розлийте Егг-ніг з ромом по склянках і подавайте до столу.