Рецепт Яйце-нагель з ромом фото

Яйце-нагель з ромом
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Яйця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Напої

Цей яєчний напій знаком далеко не всім, хоча він точно гідний вашої уваги Хочу запропонувати вам цікавий варіант, як приготувати Егг-ніг з ромом і ароматними спеціями. Запам'ятовуйте!

Алкогольний варіант, зрозуміло, підходить тільки для дорослих. Але так як ром додається на останньому етапі, сміливо можна виключити його і побалувати напоєм діток. Класичне поєднання мускатного горіха і ванілі - це неймовірно. Сам напій дуже ніжний, насичений. Іншими словами - потрібно обов'язково пробувати!

  • Жовтки - 6 штук
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Молоко - 2 склянки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Ром - 1/3 склянки (за смаком)
  • Спеції - За смаком (гвоздика, обкладинка, ваніль, мускатний горіх)
яйце-нагель з ромом - фото крок 1
1. Акуратно відокремте жовтки від білків.
яйце-нагель з ромом - фото крок 2
2. Додайте цукор і збийте до однорідності.
яйце-нагель з ромом - фото крок 3
3. Паралельно доведіть майже до кипіння молоко з корицею і гвоздикою.
яйце-нагель з ромом - фото крок 4
4. Додайте половину гарячого молока в жовтки, ретельно перемішуючи.
яйце-нагель з ромом - фото крок 5
5. Потім з'єднайте все в каструльці і знову поставте на вогонь.
яйце-нагель з ромом - фото крок 6
6. Томіть на повільному вогні, помішуючи, поки маса не загусне (хвилин 7-10 приблизно). Не давайте їй кипіти! Потім зніміть з вогню і влийте вершки.
яйце-нагель з ромом - фото крок 7
7. Процідіть і залиште на годинку остигати.
яйце-нагель з ромом - фото крок 8
8. У готовий напій додайте ром, ваніль і мускатний горіх.
яйце-нагель з ромом - фото крок 9
9. Розлийте Егг-ніг з ромом по склянках і подавайте до столу.

Схожі рецепти