EGG-нагель
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте класичний варіант алкогольного Егг-нога з ромом, і ви не пошкодуєте! Дуже оригінальний і смачний традиційний американський напій, запишіть собі рецепт, щоб не забути!
Дивіться, як приготувати Егг-ніг або гоголь-моголь. Це традиційний різдвяний напій в США та інших країнах. Щоб приготувати Егг-ніг, візьміть молоко, жовтки, ром (якщо хочете безалкогольну версію, можете цей крок пропустити) і спеції. Готовий напій особливо гарний прохолодним, можете додати паличку кориці в келих перед подачею. А з імбирним печивом взагалі дуже смачно!
- Молоко - 4 склянки
- Гвоздика - 6 штук
- Ванільний екстракт - 2, 5 чайних ложки
- Яєчні жовтки - 12 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ром - 4 склянки
- Збиті вершки - 4 склянки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
У каструлі змішайте молоко, корицю, гвоздику і ванільний екстракт (0, 5 немає. Л.). Доведіть на слабкому вогні до кипіння за 5-8 хвилин. Потім приберіть з вогню.
Збийте жовтки і цукор (бажано міксером) до густої білої піни. Потім акуратно і поступово додайте до яєць молочну остигнула суміш і продовжуйте збивати.
Поставте масу знову на невеликий вогонь і варіть, помішуючи, хвилини 3. Не дайте масі кипіти, просто дочекайтеся легкого загустіння.
Поставте масу знову на невеликий вогонь і варіть, помішуючи, хвилини 3. Не дайте масі кипіти, просто дочекайтеся легкого загустіння.
Потім приберіть масу з вогню, влийте ром, додайте збиті вершки і 2 немає. L. Ванільного екстракту, а також мускатний горіх. Дайте охолонути і відправте в холодильник на ніч.
Готовий Егг-ніг подавайте холодним або, по бажанню, можете підігріти злегка.
Смачного!
Смачного!